Jump to content

Nasljednici iz inozemstva se ne očituju


Jednaipo

Preporučene objave

Pokojnicu, bez muža i djece, roditelji su joj pokojni, nasljeđuje niz rođaka u Hrvatskoj i inozemstvu.

Do problema dolazi jer se nasljednici u inozemstvu ne očituju na opetovane upite o izjašnjavanju o nasljedstvu (nekretnina).

U jako rijetkim i šturim razgovorima društvenim mrežama s jednim od njih kojeg smo pronašli (slabo govori engleski, treća generacija naših iseljenika) načelno potvrđuje da razumije i da će poslati izjave svih inozemnih nasljednika, ali godinama ne odgovaraju na dokumente niti šalju odluke i nema naznake da ih tema uopće interesira.

 

Predlagano im je i da opunomoće nekoga u Hrvatskoj tko će zastupati njihove interese pri rješavanju problema (prodaji nekretnine) i tako im omogući da dođu do svog dijela nasljedstva (u novčanoj protuvrijednosti). Dokumenti su im slani preko odvjetnika i privatno, prevedeni na njihov jezik i smatramo da je potpuno jasno što se od njih traži. U međuvremenu, nekretnina propada, ostali nasljednici su u pat poziciji.

Ima li načina za razriješiti ovu situaciju?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stav da se svi prihvaćaju nasljedstva imaju i ostali nasljednici (u Hrvatskoj), prema onim šturim razgovorima.

Ali ne znaju kako postupiti u situaciji gdje već godinama ne šalju nikakav dokument, izjavu, punomoć, bilo što. Pogotovo je iluzorno očekivati da bi mogli doći u Hrvatsku ovo rješavati.

Nekretnina se bez njih ne može etažirati, bez etažiranja ne može se prodati itd. Odvjetnica predlaže tužbu ne bi li se moglo dalje djelovati bez njihove punomoći, ali ne u svrhu zakidanja njhovog dijela nego isključivo u svrhu raspolaganja imovinom na način da i njima bude u prilog (nasljednika je puno i svi se slažu da je jedino rješenje prodaja uz ravnomjernu podjelu novca).

Postoje li drugi pravni postupci osim tužbe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija