Jump to content

Problem sa bolesnom susjedom


Lilith19

Preporučene objave

Pozdrav svima! Nova sam ovdje i ne znam da li sam stavila temu u dobru kategoriju, ako nisam, ispričavam se.

 

Naime, moj problem je slijedeći - živim pored starije susjede koja očito pati od nekih psihičkih problema, a uz to je i nagluha. Ona je u svojoj glavi "zabrijala" da smo moja obitelj i ja njeni neprijatelji broj jedan i iz dana u dan nam radi neugodnosti. A nas tako ne zanima niti se brinemo za nju i njen život. Želimo samo život u mirnim i dobrim susjedskim odnosima. To su vam inače sitnice, a te sitnice iz dana u dan postaju sve veće. Dvorište nam je zajedničko i neograđeno pa se gospođa prešetava i poslužuje se našim stvarima bez pitanja, po objektima (točnije šupi, zečinjaku i tendi) vješa cerade i velike, zelene vreće za smeće i nagrđuje sam izgled dvorišta, drži kuniće koje isključivo čisti kad mi preko ljeta ručamo vani pa zasmrdi cijelo dvorište i mi izgubimo tek, počela je maltretirati i tući mog psa i tri mačke (neki dan sam ju vidjela kako čekićem naganja mog mačka jer je ležao na njenoj strani dvorišta), u tri ujutro razmiještava plastični stol i grebe njime po betonu, namjerno mi uništava cvijeće i vrt, ne poštuje kućni red i mir (lupa, urliče i psuje u koje god doba dana ili noći želite, a mi to sve čujemo), prešetava se po dvorištu i priča sama sa sobom. Za sve te stvari imam i svjedoke i, iskreno, sramota me je da mi itko više dolazi doma jer susjeda uvijek nešto napravi i ponaša se tako kako se ponaša te moji gosti to gledaju. To su neke od sitnica za koje sam imala neizmjerno puno tolerancije, ali ta tolerancija je naglo nestala kad je nedavno kao furija uletjela na moju terasu, vrištala je i psovala te muhalicom (ono za ubijanje muha) počela tući i moje i svoje mačke, usto mi je polomila i cvijet, a najgore od svega je da je uplašila i zastrašila moju invalidnu sestru blizanku koja od straha i šoka nije cijelu noć oka sklopila jer se bojala da će susjeda doći i nešto nam napraviti (sestra je 100% invalid, ne priča, ali sve donekle razumije). Sestri stalno objašnjavam da je žena bolesna i da ne čuje, ali sve to pada u vodu kad žena iznenada uleti na terasu i tako se agresivno ponaša i moja sestra to sve vidi i zna da žena radi nešto što nije u redu. :(

 

Pokušala sam komunicirati sa susjedom i njenom djecom kako bismo riješili taj problem na miran način, međutim, susjedin argument je, citiram:"Ja sam starija i ja sam u pravu. Ona je moje mačke tukla ili gađala kamenjem." Ok, ne opravdavam se, ali rekla sam joj ako mi pokaže vjerodostojne dokaze ili svjedoke koji su me vidjeli u tom činu, rado ću se ispričati i poklopiti ušima. Ali obje znamo da do toga neće nikada doći jer nikad tako nešto ne bih napravila, imam i prećih briga u životu. Još i kleveće.

 

Osjećam se tako bespomoćno i jadno da vam ne mogu opisati. Po Zakonu, pred Bogom i ljudima, ali i vlastitom savjesti dužna sam svojoj invalidnoj sestri pružiti mir i sigurnost, ali ja to nisam u stanju učiniti zbog nesonosne, bolesne susjede. Ako smo u stanu, konstantno slušamo lupanje, dreku i psovanje, a ako smo vani, gledamo kako nam maltretira i tuče životinje te njene bolesne eskapade i radnje.

 

Sad, molim Vas da mi date savjet što da učinim po pitanju toga. Policiji ju mogu prijaviti jedino ako je došlo do fizičkog obračuna, a nije. Mogu ju privatno tužiti, ali ona nema novaca, niti ja želim išta od nje. Želim samo da ode liječniku i počne piti propisnu terapiju jer joj je, očito potrebna. Koja su moja zakonska prava i što mi je najbolje učiniti? Hvala Vam unaprijed i oprostite na podužem postu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija