Jump to content

Odšteta obitelji


custinho

Preporučene objave

Poštovani molim vas dali mi može tko dati informaciju,moja obitelj je dobila prvostupanjsku presudu na općinskom sudu radi odštetnog zahtjeva,,pošto se druga strana žalila na prvostupanjsku presudu,slučaj sad ide na županijski sud...sad me zanima dali postoji kakav rok da se održi rasprava jer smo presudu čekali 6 god na općinskom sudu,i htjeli bi da se to više što prije zavrsi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na Županijskom sudu neće biti rasprave (ona je vrlo, vrlo iznimna), a nekog prekluzivnog roka u kojem oni moraju odlučiti nema. Doduše, uz "kolanje spisa", vaš će predmet doći na prvi slobodan sud, pa će se o njemu odlučiti u primjerenom roku.

 

P.S. Premjestio sam vam temu u odgovarajući podforum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav, molim Vas za savjet....u 2014g.dozivjela sam tešku tragediju gubitak djeteta u saobraćajnoj nesreci(sudski postupak još traje) od tada hodam više po liječničkim pregledima nego što sam na poslu. Redovito uzimam lijekove za smirenje i za srce. da li imam pravo na kakvu odštetu jer moje je zdravlje trajno narušeno,a prijeti mi i otkaz.

Hvala,

Lp,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao oštećena osoba pogibijom djeteta, ovlašteni ste potraživati naknadu neimovinske štete od štetnika, u ovom slučaju krivca za prometnu nesreću u kojoj je došlo do nesretnog ishoda.

 

Bitno je da u kaznenom postupku koji je u tijeku postavite prijedlog za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahtjeva usmjeren na naknadu neimovinske štete i čekate kraj postupka. Najvjerojatnije ćete s istim biti upućena u parnicu, ali u slučaju osuđujuće presude, to će biti riješeno ekspresno, jer će se u parnici raspravljati isključivo o visini pravične novčane naknade.

 

Što se tiče visine iste naknade, okvirnu vrijednost možete vidjeti ovdje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imovinsko-pravni zahtjev možete staviti do završetka dokaznog postupka pred prvostupanjskim sudom.

 

Čak i da je to proteklo, i dalje možete u parnici tražiti naknadu štete, jer u konkretnom slučaju obzirom se radilo o kaznenom djelu, vrijedi rok propisan za zastaru kaznenog progona (ne "klasičan" rok za naknadu štete), a koji je kod smrti u prometu iznimno visok.

 

Ipak, sugeriram, opreza radi da postavite imovinsko-pravni zahtjev u sklopu kaznenog postupka i čekate njegov kraj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija