Jump to content

ovrhe, fina, zastara


ilox

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...
Natalost ne moze se nista poduzet. Zastara naplata pravomocne ovrhe je 10 godina a svakom promjenom sredstva ovrhe taj rok pocinje teci iznova.

 

 

Imam jako slican problem, od pravomocnosti je proslo vise od 5 godina, zanima me kojim temeljima oni mogu "promjeniti sredstvo ovrhe" ako ja nemam nekretnine, a od pokretnina staro karambolirano auto?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U mom slucaju se nisu naplatili nista preko racuna, a od pokretnina na svoje ime imam samo to auto, zivim u stanu kod roditelja, i nista u njemu nije moje, osim robe koja nije ovrsiva koliko razumijem.

 

Sad zanima me posto se oni nisu naplatili sa racuna, imaju li osnovu za promjenu sredstva ovrhe, posto nemam pokretnine, i sta bi to znacilo za mene?

 

Mislim ako sad prebace na drugo sredstvo ovrhe i ne naplate se, mogu li opet u buducnosti traziti povrat duga nekretninom ako bi imao nesto na svoje ime u buducnosti ili traziti opet novcanu naknadu ako bi otvorio racun ili se zaposlio nakon prvog roka od 10 godina, ili im ostaje naplatiti se samo na nacin koji su predlozili? Mogu li opet promjeniti sredstvo ovrhe?

 

Imam li ja onda pravo pozvati se na zastaru dugovanja, ili je to samo u slucaju ukoliko u roku od 2 mjeseca ne posalju "nastavni prijedlog"?

 

Sto bi znacilo da ukoliko vjerovnik ne odustane od duga zastare nema nikad, i jedine opcije su osobni bankrot ili isplata duga na neki nacin?

 

Unaprijed zahvaljujem na informacijama, ovrsni zakon je jako zbunjujuc za nekog ko nema pravnu pozadinu, hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovrhovoditelju je prvenstveno cilj se naplatiti iz novcanih sredstava a ako ne uspije trazi promjenu sredstva ovrhe. Vas auto je isto pokretnina i ovrhovoditelj moze staviti zabiljezbu ovrhe i na njega.

Aki se zaposlite imat cete primanja i ovrhovoditelj ce ici s ovrhom opet na racun. Ako dođete u vlasnistvo nekretnine i ona moze biti predmet ovrhe ukoliko se ne naplate iz novcanih sredstava.

Na zastaru se ne mozete pozvati jer nije nastupila rekli ste da je proslo 5 godina od pravomocnosti ovrhe a promjenom sredstva ovrhe taj rok pocinje teci iz pocetka.

Uglavnom sve ovisi o "zilavosti" ovrhovoditelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija