Jump to content

Valjanost ugovora sklopljenog sa zaposlenikom tvrtke putem telefona?


annazg

Preporučene objave

Pozdrav,

 

 

molim vas pomozite. Vlasnica sam servisa bicikla(j.d.O.o) i zanima me sljedeće:

da li je ugovor u ime tvrtke valjan ako je sklapan telefonskim putem s osobom koja je tamo zaposlenik i koja nije bila svjesna o čemu se točno radi a kamoli da je sklopio ikakav ugovor. Niti ja. Otprilike 2 tjedna kasnije smo dobili u servis dva računa za ispostavljenu „uslugu“(mail s obavijestima o otvorenim natječajima za bespovratna sredstva EU).

 

 

Zvala sam ih par dana kasnije, i rekla da ugovor ne može biti valjan, da su razgovarali sa zaposlenikom, te da ne želim imati posla s njima jer mi ne znam o čemu je točno riječ, a i da mi se ne sviđa ovakav pristup i način suradnje.

Na sve to mi je gospodična iz navedene tvrtke bahatim tonom rekla da je gospodin rekao da je vlasnik tvrtke, što sam ja demantirala i zatražila snimke razgovora(rekla je da su u dva navrata objasnili o čemu je riječ i da je gospodin pristao na uslugu)

Dobila sam snimku samo jednog(drugog) telefonskog razgovora, a prva snimka u kojoj su mu navodno sve objasnili, kažu ne postoji. Snimka počinje ovako:

Pa evo vrlo kratko samo radi provjere podataka zovem, čuli ste se s kolegicom pa samo da provjerimo da sve bude u redu i točno. I nastavlja se s čitanjem podataka o firmi, on šuti (jer misli popunjava podatke pa će mu poslati ponudu) i tu i tamo kaže da.

A rečenica u kojoj je on navodno potvrdio da je vlasnik je sljedeća:

Evo vi ste mi kontakt, odgovorna osoba i direktor firme(utišano), NE OSTAVLJA PROSTORA ZA IŠTA REĆI I NASTAVLJA i što se tiče samog opisa djelatnosti tu mi stoji da tvrtka posluje od 2013 godine na što on kaže 'DA' a ona nastavlja dalje blebetati.

 

U međuvremenu su opet zvali u servis(iako im je dan moj kontakt) i pokušali naplatiti svoju „uslugu“(na što im je zaposlenik rekao da on nije shvatio da išta sklapa i da ugovor ne može biti valjan), poslali ponovno račun, te zatim i dopis u kojem se ponovno pokušavaju naplatiti svoju „uslugu“ objašnjavajući kako oni ne vide u čemu je problem, da je sve bilo naručeno i da se gospodin izjasnio kao vlasnik tvrtke(nije), te prijete ovrhom.

 

 

Može li me itko savjetovati? Što mi je činiti?:neznam:

 

Hvalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija