Jump to content

ambalaža supstance u zapisniku


brunoo

Preporučene objave

Poštovani korisnici, zbog posjedovanja male količine nedozvoljene supstance (kanabisa) priveden sam i napisana mi je prekršajna prijava. U policijskom zapisniku se napisano je da je pronađena u PVC vrečici ukupne težine od 1 gram, iako je PEHD vrečica pa me zanima jeli se mogu na to pozvati na sudu na pogrešku u zapisniku i hoće li to imati ikakve veze na odluku suda na ročištu? unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo drugo (inozemstvo) nema veze, a što se tiče kazne, ako dobiješ prekršajni nalog od policije, na njemu će pisati 5000 kuna što se prigovorom smanji na nešto ispod 2000 kuna (u rijetkim slučajevima samo na liječenje, bez novčane kazne). Ako te pošalju direktno na sud, onda će biti ova druga kazna.

 

Koje papire si još dobio, osim potvrde?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ide optužni prijedlog, onda si dobio obavijest o pravima po čl. 109.a Prekršajnog zakona, pa se radi o drugoj opciji koju sam opisao - ideš direktno na sud. Doma ćeš dobiti poziv za raspravu na kojoj ćeš reći obranu, a vjerojatno će ti odmah i reći kako će izgledati presuda (koju kasnije dobiješ doma). Na nju se kasnije možeš i žaliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima,

 

ispričavam se ako nisam u potpunosti pogodio temu, ali ova postojeća tema i situacija je najbliža mojoj.

 

Neki dan sam prvi put ulovljen s marihuanom. Nikad prije nisam bio kažnjavan, a nisam imao ni nekih prekršaja, izuzev prometnog prije 4 god. Kod sebe sam imao 2.50 g. marihuane. Policiji sam sve predao bez pogovora, te su me oni gotovo bez ikakvih pitanja otpeljili u postaju. Policajac mi je rekao da ne brinem, te da mi oni mogu izaći u susret i napisati da sam sve dragovoljno predao.

 

U policijskoj postaji su mi postavili par standardnih pitanja prilikom pupunjavanja bilo kakvih obrazaca, sve skupa je trajalo 15 min. U rubriku radni odnos su mi stavili da sam nezaposlen, uz riječi da mi je to bolje radi obrane na sudu, a u stvarnosti sam zaposlen. Na to sam ja pitao policajaca da li je pametno da lažem takve stvari s obzirom da se vrlo lako može ustanoviti da li sam zaposlen. Od papira sam dobio optužni prijedlog temeljem članka 109. a stavka 1, te potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

 

Moje pitanje je, s obzirom da se nikad ranije nisam susreo s ničim sličnim. Ima li smisla držati se priče da sam nezaposlen, radi eventualnog ubažavanja kazne, s obzirom da sam zaposlen? Ili je jedino ispravno reći istinu, te reći da je došlo do zabune prilikom popunjavanja obrasca. Također, imam i kroničnu bolest (i svu liječničku dokumentaciju) već 15 god, ima li mi se smisla u obrani pozvati i na to?

 

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće to provjeravati na sudu, ali bolje je reći istinu, pogotovo jer zaposlenost znači da imaš obaveze i radne navike i da je trava samo sporedni slučaj, a ne nešto oko čega ti se vrti život. Kad će te na sudu ispitivati za podatke, pita te za sve bez obzira piše li u papirima ili ne, tako da kažeš da si zaposlen i to je to. Sigurno neće pitati zašto piše da nisi, a i da te nekim slučajem pita, nije problem reći da se nisi razumio s policajcem.

 

Za bolest si uzmeš papire, pa ćeš vidjeti hoće li ti trebati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

obecao sam javiti kako je proslo, uglavnom oderdilo mi je novcanu kaznu od 1800 kuna, ali mi je odbilo zadrzavanje u pritvoru 300 kuna te 200 kuna sudskih troskova.

sad me zanima hocu li moci podignuti vozacku dozvolu bz da sam platio kaznu, jer trenutno nemam novaca za platit kaznu jer prioritetnije mi je doc do dozvole jer tako mogu doc i do novaca za platit kaznu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto se tice vozacke, trebao bih polozit u roku mjesec dana, sto placa otac, a ni on ni mater neznaju za ovaj incident, a zelim da doznaju, te me zanima hocu li moc napravit vozacku, pa zaradit za platit kaznu, jer mi poznaniku ne zele dat da napravi dozvolu zbog neplacenih kazni (ima i prometnih i raznih kazni)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija