Jump to content

Prodaja vlastitih umjetničkih slika - ako sam već nositelj opg-a


viki panzel

Preporučene objave

Poštovani,

unaprijed se ispričavam zato što ne govorim jezik bez greške ali ću se truditi da text bude razumljiv. Nositelj sam obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Baranji, u sustavu sam pdv-a. Bavim se sa slikarstvom - akvarelle uglavnom ali i sa grafikom. U zadnjih nekoliko tjedna sam kontaktirala naše knjigovodstvo, nazvala sam agenciju za plaćanje, ured za gospodarstvo itd., jer su mi savjetovali da preko opg-a bi mogla prodavati moje slike sa time da unesemo dodatnu dopunsku djelatnost. Pričala sam jučer sa jednom gospođom iz savjetodavne službe ali nažalost nije našla nijednu kategoriju između tih djelatnosti koje pruža agencija za plaćanje. Postoji jedna kategorija - "proizvodnja dekorativnih i ukrasnih predmeta" ali isto je vazano za tradicionalnu djelatnost zbog poljoprivrede. Pošto sam jako često na moru (muž mi radi u blizu Trogira) ja planiram prodavati slike u cijeloj državi. To sam zato tako detaljno napisala da Vam bude što jednostavnije odgovoriti. Uredno platim doprinose svaki mjesec. Imam pravo za otvaranje obrta da ne platim doprinose dva put svaki mjesec? Ili postoji neka treća alternativa? Molim Vas da mi napišite neki savjet... ja bi samo bila sretna da znam da sve ide po zakonom... unaprijed Vam HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

postojali su slikari kao mogučnost dopunske djelatnosti u Pravilniku o dopunskim djelatnostima na OPG-u iz 2013., ali su novim Pravilnikom iz 2014 brisani. Stoga ni ne čudi da niste mogli pronaći odgovarajuču kategoriju.

 

Peostaje vam mogučnost otvaranja umjetničkog obrta, no za više informacija bi ste se trebali obratiti područnom uredu za gospodarske djelatnosti ili direktno područnom uredu Hrvatske obrtničke komore pošto Odbor za tradicijske, odnosno umjetničke obrte koje je tijelo Upravnog odbora HOK donosi odluku o dodjeli Uvjerenja za stjecanje statusa umjetničkog obrta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija