Jump to content

Placanje kazne - koliko treba platiti?


bela-12

Preporučene objave

Postovani,

suprug je dobio kaznu od 2000 kn, zalio se na to i dobio odgovor da treba platiti 800 kn u 4 jednaka obroka, i 300 kn sudskih troskova + 100 kn za prekrsajni nalog.<br>Znaci 400 kn troskova treba platiti odmah i sve, a kaznu od 800 kn treba platiti u 4 rate, e sad za kaznu pise da kada se plati 2/3 da ce se smatrati da je kazna placena u cjelini. Meni sada nije jasno koliko trebamo platiti? Da li da platimo 2 rate po 200 kn, a 3- zadnju 133,33 kn, ili kako?

Mozda je glupo pitanje :-?, ali stvarno su me zbunili, prvo placanje u 4 jednake rate, a onda kada se plati 2/3 kazne...

Unaprijed hvala.

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Često budem tužitelj na Prekršajnim sudovima, pa sutkinja objašnjava... Ako se kazna plati u cijelosti, u zakonskim rokovima onda se plaća 3/4, a ako u ratama onda puni iznos. Beli 12 savjetujem da ukoliko ima nejasnoća svakako se javi na Sud koji je donio presudu. Inače rok po prekršajnom nalogu od policije je 8 dana od dana pravomoćnosti naloga za plaćanje kazne u iznosu 3/4.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija