Jump to content

poruke kao dokaz na sudu


chiaraaa

Preporučene objave

Hvala

 

ali jos nesto me zanima. Naime rijec je o porukama gdje osobe bliske majci pisu odnosno svjedoce kako majka zanemaruje dijete. Otac placa alimentaciju, redovno posjecuje dijete iako cesto ima problema s majkom djeteta, otac je na zalost potpisao skrbnistvo jer je smatrao da dijete treba odrastati uz majku. E sad, ako te osobe odustanu od svjedocenja jer ipak rijec je o osobama bliskim majci pa ih mozda uspije odgovoriti, mogu li u tom slucaju poruke biti dokaz, jer u njima je sve opisano sto je dijete prozivljavalo.

 

Hvala jos jednom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jesu, poruke su upucene ocu od osoba koje su se same javile i tvrde kako su svjedocile zanemarivanju i strahotama koje dijete prozivljava od majke i da su spremne svjedociti o tome, znaci nije se do njih doslo na ilegalan nacin.

Postoji problem sto je majka veliki manipulator i velika je vjerojatnost da ce dok dodje do svjedocenja utjecati na svjedoke i da ce on odustati od svjedocenja jer vec je to radila s drugim ljudima.

 

Ne znamo sto nam je prvo ciniti da pomognemo djetetu sto prije, obratiti se centru za socijalnu skrb ili uzeti odvjetnika? Na zalost, moram spomenuti da majka ima veliki utjecaj na socijalne radnike i ako slucajno ovi ljudi odbiju svjedociti, iako skupljamo i druge dokaze, opet od ovoga nece biti nista.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas predlozite mi jednog takvog ( kvalitetnog odvjetnika ).

 

I imam jos jedno pitanje.

Buduci da, kao sto rekoh, svjedoci su se sami ponudili da ce dati iskaz o strahotama koje dijete prozivljava. Mislim da su to uistinu spremni dok majka ne sazna a onda ce svojim utjecajem i prijetnjama, sprijeciti ih u tome.

Postoji li mogucnost da oni sada ( dok im ona jos ne prijeti i dok ne sazna sto oni zele ) daju negdje izjavu o tome cemu su osobno svjedocili, odnosno o zanemarivanju djeteta i da nam to poslije pomogne na sudu i bude pravno valjano.

Recimo ovjerena izjava kod javnog biljeznika ili bilo sto slicno.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na Forumu imate zaseban podforum "Tražim odvjetnika" gdje možete objaviti svoj predmet i zatražiti pomoć. Sve preporuke idu isključivo preko PP-a, jer je reklamiranje odvjetnika zabranjeno.

 

Glede ovjere izjave kod JB-a, ista vam neće pomoći, jer nema pravnu težinu.

 

Imate dvije opcije - ili prijaviti djelo ili sve pustiti kako je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moze li se traziti nadleznost nekog drugog CSS-a ili bas mora biti u gradu gdje dijete ima prebivaliste? Pri dodjeli skrbnistva socijalna radnica oca uopce nije htjela primiti na razgovor, iako to zvuci nemoguce, ali kao sto rekoh zbog utjecaja majke.

 

Htjeli bi djetetu pomoci i prije nego sto slucaj dodje na sud a vjerujemo da bi majka prestala sa zanemarivanjem i priredjivanjem stresnih situacija cim bi saznala da nije vise nadlezan CZSS u kojem ona ima toliki utjecaj.

 

Za vjestacenje nad djetetom odnosno razgovor sa psihologom, jer mislimo da mu je sto prije potrebno trazimo u centru ili na sudu?

 

Hvala. Imam puno pitanja, ali htjeli bi sto prije pomoci, makar da maltretiranje stane a s CZSS u ovom gradu, mislim da nemamo sanse.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
  • 6 mjeseci kasnije...
, sivko je napisao:

 

Ja imam sličan slučaj. Slao sam poruke prijateljici gdje sam loše pisao o trećoj osobi, ali sve je bila istina. To se može okarakterizirati kao kleveta ili sramoćenje na osnovu čega me ta osoba može tužiti. Ali teoretski je moguće da je netko drugi pisao sa mog mibitela pa zato ne kužim kako to može biti dokaz na sudu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teoretski bi se mogli braniti na taj način, no ako ste fizička osoba, sami živite i nitko nema pristupa Vašem mobitelu, tko bi drugi pisao te poruke osim Vas? Vi možete poreći da ste ih pisali, ali sud će na temelju zatvorenog kruga indicija zaključiti da ste to ipak bili Vi, vrlo vjerojatno. Bila bi druga stvar da se radilo o telefonu koji npr. koriste svi članovi kućanstva ili zaposlenici neke firme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
  • 4 tjedna kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...
Dana 24. 05. 2022. u 16:09, marija01 je napisao:

Da li poruke koje su isprintane vrijede ako su obrisane. Naime u slučaju kvara mobitela nisu ostale na whatscappu. Kako se to rješava?

Mislim da mobitel nije ni potreban radi veštačenja (fizički) veštačenje se vrši preko broja mobitela i baze podataka na serveru određene aplikacije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija