Jump to content

Muka po Mexikancima


shuar

Preporučene objave

Muka po Mexikancima je samo - loš izbor susjeda. Moji prvi susjedi su Romi i totalno mi je nevažno da li su Mexikanci ili Romi..

Živim ( zajedno s ženom i dvoje sinova) u maloj slijepoj ulici u malom gradu u Hrvatskoj. Nažalost, moj problem je veliki.

Oni su kupili napuštenu kuću 2010. i otada traje to njihovo: neprestana brza vožnja ( iako u ulici imamo i male djece), svađanje i lupanje do sitnih noćnih sati, neprestana glasna muzikia i to cijelu noć ( "šabačke cajke"). Ja doista nisam mjerodavan u izboru muzike, ali slušati tako nešto i to jako glasno mislim da je to ozbiljan sukob civilizacija.

Doživio sam moždani udar 2011. Nasreću ništa mi nije stradalo (nikakve pareze) jedino sam izgubio moć govora i malo po malo se vraćam. I to zbog njih. Znam što govorim jer poslije toga sam imao živčane napadaje ( 2 puta), zbog njihove glasne muzike.

Što smo sve napravili? Zvali smo policiju više puta i nakon toga oni su malo smanjili muziku. Jedini ozbiljan prekid bio je 2012. kada su lupali i puštali muziku do jutra i kada sam pozvao policiju i tada su ih "spremili" zbog pijanstva u lokalnu Policijsku postaju.

Sada opet počinju. Prošli tjedan zvao sam policiju dva puta. Naravno, oni vide u noći svjetla pa smanje muziku i tada iziđe njihov "gazda" i kaže da oni ne puštaju glasno. Naravno, tada im se policija "smiluje".

__________________

 

Postoji li pravno rješenje za muke po Mexikancima? :vrag:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala.:tikvan:

 

Taj dio sam riješio još 2013. godine kada nas je sin od susjeda Roma vrijeđao ( najprije mene, pa onda ženu). Dopis sam uputio gradonačelniku grada, Policijskoj upravi grada i Kulturno-edukacijski centar Roma u gradu. Svi su me nakon toga nazvali i izrazili da se taj problem može riješiti - zvanjem policije. Kao da ja to ne znam?

 

U našem gradu postoji kvartovski policajac ali ja ga nikad ne vidim u svojoj ulici.

Susjed Rom ima tri auta koji neregistirirani stoje na parking prostoru na kraju ulice.

Kome to javiti? Komunalnom redaru? Da li trebam poslati novi dopis? Kome? Tko je institucija iznad lokalne razine ( MUP, gradonačelnik, kulturni centar Roma)?( Samo da upozorim dežurne rasiste da mi je sasvim svejedno da li su mi susjedi Mexikanci ili Romi, važno je da su kulturni i da poštuju red i mir u našoj ulici.):glavomozid:

ps. neki mi kažu da opet zovem policiju dok im ne dosade pozivi ( mislio sam na Policiju, ne na Rome, njima je i tako svejedno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija