Jump to content

Izmjena projekta


velux

Preporučene objave

Ekipa, moze pomoc!

 

Naime gradim kucu po projektu/dozvoli, grubi radovi su dosli do potkrovlja i stao sam jer bi volio umjesto projektiranih krovnih prozora (abaina) izgraditi luminar-e.

 

Dakle po pravilniku o Jedn. Gradj. i Radovima isao bi samo u promjenu glavnog projekta (visina gradjevine se nebi mijenjala). Ovdje me zanima dali taj novi/promjenjeni Glavni Projekt mora biti odobren od ikoga drugoga osim samog projektanta arhitekta?

 

Moze li mi netko objasniti kakvi su uvjeti pri projektiranju luminara (prostorni plan samo kaze da dopusta luminare i uvjetuje korisnu povrsinu potkrovlja do 80% povrsine pune etaze)?

 

Jedina informacija koju sam cuo je da luminar ne smije iznositi preko 50% duljine krova (u mom slucaju se radi o kosom dvostresnom krovu sa terasom u srednjoj trecini krovne plohe).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može.

Dakle po pravilniku o Jedn. Gradj. i Radovima isao bi samo u promjenu glavnog projekta (visina gradjevine se nebi mijenjala). Ovdje me zanima dali taj novi/promjenjeni Glavni Projekt mora biti odobren od ikoga drugoga osim samog projektanta arhitekta?)

 

Trenutno Pravilnik nema veze s vama. Imate potvrđen projekt od strane javnopravnog tijela i prema njemu izdanu dozvolu. Izmjena ili dopuna projekta zahtjeva i izmjenu ili dopunu dozvole.

 

Moze li mi netko objasniti kakvi su uvjeti pri projektiranju luminara (prostorni plan samo kaze da dopusta luminare i uvjetuje korisnu povrsinu potkrovlja do 80% povrsine pune etaze)?

 

Mora biti detaljnije određeno, a te uvjete bi ste reali saznati u javnopravnom tijelu (Upravni odijel za prost.planiranje i gradnju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Spitfire hvala za odgovor, nadam se da mozemo nastaviti razgovarati jer sve sto ste dosada napisali je tocno.

 

 

U pravu ste, procitao sam Zakon o Gradnji i Pravilnik o Jednostavnim Gradjevinama, tako da moja zelja da izgradim luminare umjesto projektiranih krovnih prozora (abaini/velux) je ostvariva jedino kroz izmjenu Gradjevinske Dozvole (cemu prethodi izmjena Glavnog Projekta).

 

Buduci se ovdje kod mene radi o zaista maloj izmjeni (izgraditi luminare umjesto abaina) vidim da je aktualni (2014) Zakon o Gradnji ipak malo olaksao proceduru kroz clanak 126. citiram:

 

(3) U postupku donošenja rješenja o izmjeni i/ili dopuni građevinske dozvole pribavljaju se samo oni posebni uvjeti, odnosno potvrde glavnog projekta na koje izmjena i/ili dopuna ima utjecaja.

(4) U postupku donošenja rješenja o izmjeni i/ili dopuni građevinske dozvole ne utvrđuju se ponovno činjenice koje su utvrđene u postupku izdavanja dozvole.

 

 

I sad smo dosli do same realizacije moje zelje da izgradim luminare umjesto projektiranih abaina, pa sam skinuo sa interneta ZAHTJEV ZA IZDAVANJE POTVRDE IZMJENE I/ILI DOPUNE POTVRĐENOG GLAVNOG PROJEKTA-GRAD SPLIT.

 

Dakle u spomenutom zahtjevu izmedju ostalog traze se slijedeci prilozi koji su relevantni u mom slucaju:

 

1. Tri primjera Gl. Projekta

2. Izjavu projektanta da je Glavni Projekt izrađen u skladu s prostornim planom i drugim propisima u skladu s kojima mora biti izrađen

3. Potvrde javnopravnih tijela na koje izmjene i/ili dopune imaju utjecaja i/ili dokaz da je podnio zahtjev za izdavanje tih potvrda

 

 

I sad na koncu, jedini upitnik koji je ostao nerijesen prije predavanja gore spomenutog zahtjeva je ovaj gore tekst u crvenom, tj. Koje su to potvrde gl. projekta na koje izmjena abaina u luminare ima utjecaja?

 

 

(slijedece potvrde sam trebao pribaviti za Gradj. Dozvolu: HEP, HR Voda, Opcina, Policija, Vod. i Kanalizacija, Zastita Okolisa, Zupanijska Sanitarna Inspekcija)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da Spitfire, i meni to izgleda najlogicnije.

 

Jos razmisljam da u ovom procesu izmjene abaina u luminare, ubacim jos jednu izmjenu u gl. projekt. Radi se o pomocnoj zgradi koja ima jednu etazu do 50m2 tlocrtne povrsine.

Vidim da mi je to dozvoljeno po prostornom planu (kig&kis su zadovoljeni), imam relativno dovoljno veliku parcelu pa bih mogao sagraditi malu kucicu do 50m2.

 

Kad vec idem u izmjenu dozvole, iskoristio bih parcelu koliko god je moguce, ima li mozda nesto sto ti je palo na pamet a zbog cega ove dvije izmjene nije moguce izvesti istovremeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija