Jump to content

Sto ocekivati dalje?


Cendrix

Preporučene objave

Pozdrav svima ovde.

 

Prije osam dana,ja i moj kum smo nakon baustele malo vise popili,dobro-zaruzili smo gadno ,sve je zapocelo u gradu oko 6 popodne,vec u 8 bili smo dobro pijani i krenuli smo kuci jer nam je zafalilo novca.Ali desio se nesretni splet okolnosti i putem kum stane do jedne.pecenjarnice kraj grada,tamo se porjecko s likom i nastane tucnjava,nije bila nesto duga,jer su gosti sve prekinuli,medutim kum dosta pijan uzme bocu popijenog vinjaka iz auta ,razbije je i grlom boce krene na tog lika i pokusa ga okrznut ali mu je ovaj izbije iz.ruke,nakon toga konacno sjedamo u auto i dolazimo kuci,a ovi su u pecenjarnici vec zvali policiju zbog svega .

Nazalost kad je dosao kuci po nest novca onako alkoholiziran posvada se sa zenom i udre je sakom u glavu ...opet ulazi u auto i onda smo otisli u grad.U onom prvom kaficu gdje smo i zapoceli piti stvori se policija i uhapsi i mene i njega,jer su oni iz pecenjare zvali da je se tuko i napo lika bocom a da je i razbio pekac mada to uopce nisam ni vidio nit vjerujem da je istina.Isto tako,mene su uhapsili zbog prekrsaja o javnom redu i miru,a nit sam se tuko nit ista,pa mi nije jasno na racun cega,pustili su me sutra ujutro jer sam napuho 1,9promil.Ujutro su mi rekli da ce mi na adresu stici poziv za prekrsaj,mada ne znam zasto jer u nicem navedenom nisam sudjelovo.Kum je napuho 2,6promila i jako je nagrabusio ne.znam za sta je tocno optuzen,ali napo je tog u pecenjari i zeni nanio tesku ozljedu,pa mislim obiteljska nasilja.

Nakon prestanka alkoholiziranosti odveli su ga u suca koji mu je odredio istrazni zatvor !! Iako kum radi i nije nikad imo ni prekrsaj....sto moze ocekivat jel moze uvjetnu ??

 

Isto tako,na racun cega su meni zapisali prekrsajnu prijavu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tebi su na napisali na račun toga što si vjerojatno galamio dok si bio s njim u društvu, a prema izjavama svjedoka koji su i njega prijavili. To samo pretpostavljam, ali je vjerojatno to to.

 

Što se tiče njega, teško je reći napamet bez da se zna koja točno kaznena djela mu stavljaju na teret, jer su poprilično različita (npr. pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede naspram pokušaja ubojstva), pa je teško i okvirno reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam sto su tacno meni,medutim meni jos nista nema,moguce da i je to,nisam naveo nakon sta se on potuko u pecenjari ja sam bacio onaj barski stolac ali ne prema nikom nego u zid...

 

A sta se kuma tice,on je koliko sam cuo danas ,zatvoren zbog nanosenja teske ozljede.,iz paketa zakona o obiteljskom nasilju,i zbog toga mu je odreden istrazni,a dobil je i kaznenu zbog ostecenja tude stvari-razbio pekac u pecenjari,steta kazu cca 10 000 kn,te staklo kao na ulazu ,i prekrsaj zbog tuce,i toga sta je htio razrezat lika bocom..

 

Sto nas ocekuje i moze li kum ocekivat uvjetnu,nikada nije kaznjen ni za parking.velik je radnik !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo zbog bacanja tog stolca si prekrsajno prijavljen,a vrlo vjerojatno je tu bilo i galame.Kum ce ti se jako teski izvuc sa uvjetnom,pravosude je netolerantno na obiteljsko nasilje,udrio je suprugu sakom u glavu..bez obzira sta nije kaznjavan,tesko ce dobit uvjetnu ,iako nikad se ne.zna..Vidim da ga je obuzelo bas kad je u tako kratkom vremenu.pocinio dva kd.i dva prekrsaja,manite se previse alkohola

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cendrix, vi ste terećeni za prekršaj protiv JRM-a, a kum će bogme imati poduži spisak - nasilje u obitelji, oštećenje tuđe stvari i pokušaj TTO ili čak ubojstva (iako sumnjam da će na kraju biti kvalifikacija na ubojstvo, jer nam je praksa po tom pitanju malo i apsurdna).

 

Sve u svemu, vi ćete dobiti malo po džepu, ali za kuma nisam baš siguran da će se izvući bez dana zatvora. U najboljem slučaju djelomična uvjetna i to pod pretpostavkom da presuda ne bude glasila na pokušaj ubojstva (a najvjerojatnije neće). Moguće i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti, zavisi o vještaku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala G Man.Bio sam u posjetu kumu,posto sam mu i uza rodbina dobio sam dopustenje.Kaze da je optuzen za nasilnicko ponasanje u obitelji,ostecenje tudje stvari (razbio pekac,stetu ocijenili na cak 21 tisucu kn,iako prvotno rekli 10 tisuca) te posljednje za pokusaj nanosenja teske ozljede.Kad je bio kod istraznog suca isti mu je, kazo da je olakotno sto je dugogodisnji radnik i otac dvoje male djece i sto nije kaznjavan,medutim da ce biti barem mjesec dana u zatvoru upravo zbog obiteljskog nasilja i ulazi u sferu problematicne osobe,e.a.sve alkohol kriv i taj jedan pijani ljetni dan.

Meni je nije doso poziv za onaj prekrsaj

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Obzirom na "paket" kaznenih djela, nema šanse da ovo prođe bez zatvora.

 

Napisao sam ranije da je najbolji scenarij djelomična uvjetna osuda, pa se eventualno može žaliti u opisanom smislu na samu sankciju, ali osobno ne vjerujem da će je Županijski sud mijenjati. Previše djela je u igri. Vrlo skupa škola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

dobro jutro...naime, na uvjetnoj sam kazni tj. na roku kušnje koji traje do 18.9. ove godine

trenutno idem u autoškolu i trenutno polažem uv, pošto sam položio prvu pomoć i propise.

e sad, mama je jučer mailom obavjestila probacijsku službenicu da cijelo vrijeme konzumiram marihuanu i alkohol (što i radim, već 7 godina) ali na probaciji sam govorio da apstiniram...e sad me zanima da li može ona ili sudac nekako ukinuti ili prekinuti autoškolu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija