Jump to content

Ovrha-koliko se puta na jedan predmet moze provesti ovrha


jole1211

Preporučene objave

Interesira me imam jedan kredit u OTP banci iz 2007g. i placao sam redovno sve do 2009g da bi otkazali ugovor o kreditu bez moga znanja i obavijesti u 2010godini te proveli su ovrhu u 2011g. prvi puta,da bi drugi puta ponovo pokrenuli ovrhu sa drugim odvjetnickim uredom u 2014g.,,te mi sada opet prijete ovrhom...Pa me interesira koliko cesto i kada mogu provoditi ovrhu na ovaj moj predmet dali netko zna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morati cete malo pojasniti situaciju jer ovo sto pisete je vrlo nerazuumljivo i.nelogicno.Pretpostavljam da se ovdje radi o ovrsi za pojedine dospjele rate kredita. I na temelju kojeg dokumenta je ovrha pokrenuta na temelju vjerodostojnr isprave ilu ovrsne isprave? Ovrha nakon sto postane pravomocna moze se naplaziti u roku 10 godina a ako je bilo promjene sredstva ovrhe taj rok pocinje teci ispocetka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kredit sam podigao u OTP banci 2007godine i placao redovito rate a kada nisam vise mogao placati rate kredita otkazali su mi ugovor o kreditu i sjeli na racun preko fine 2011god.(nikad mi nisu poslali otkaz o kreditu i obavijest da ce mi ovrhu sprovesti ),vjerojatno kako ja nebi mogao uloziti prigovor,,,,,,da bi opet sproveli ovrhu na taj isti kredit 2014godine gdje su mi i uredno poslali obavijest da ce to uciniti (gdje sam ja naravno ulozio prigovor )......sada u Fini vidim stoji za jedan kredit dvije ovrhe i time mi uduplavaju ukupno stanje blokade........sada mi prijete da ce mi opet prosljediti ovrhu ako ne krenem sa otplacivanjem kredita......sta uciniti i kako se postaviti????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da se banka naplaćuje putem Ovršne isprave (JB akt) koji ste potpisali prilikom podizanja kredita. Na Ovrhu na temelju Ovršne isprave ne možete uložiti prigovor već žalbu koja ne odgađa provedbu iste. Malo je čudno ako su Vam raskinuli kredit da Vas nisu pismeno o tome obavijestili. Bilo bi logično ako su raskinuli ugovor o kreditu da su poslali na naplatu kompletno dugovanje. Kontaktirajte banku pismeno (preporučeno s povratnicom) sa zahtjevom za objašnjeje zbog čega Vam na računu stoje 2 Ovrhe za isti dug (ako je tako kako ste Vi rekli). Možda nije ni došlo do raskida kredita nego oni šalju Ovrhe npr. za dugovanje proteklih 12 mjeseci.Morate ispitati o čemu se radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, slično pitanje.

 

Koliko puta vjerovnik može pokrenuti prodaju kuće na kojoj ima hipoteku ?

 

Zadnja rata kredita trebala je biti plaćena 2009. godine.

 

Prošla je jedna javna dražba na sudu gdje nije bilo kupaca.

 

Kako se računa zastara?

 

Od 2009. godine ili od završetka javne dražbe 2015. godine ?

 

Ako recimo pokušaju prodaju u 2020. godini da li je to zastara ako se prije

toga ne pokušaju naplatiti na nekim drugi način ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ovrhe jos uvijek stoje i nisu se nista naplatili.....nije bilo nikakvih promjena sredstava....jednostavno su sjeli na racun preko fine misleci da ce se naplatiti sta ali nista od toga.....ja ne zivim u hrvatskoj vec 5god...niti imam sta na sebi......mene intereseira dal po zakonu mogu stalno obnavljati ovrhe ili ne......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija