Jump to content

Susjedi iz pakla


Izmrcvareni

Preporučene objave

Dragi forumaši ispričavam se na dugom postu, ali sadrži bitne detalje za razumijevanje kompletne situacije.

Ukratko imam problem sa susjedima koji žive kat ispod nas koji traje već godinama, ali u zadnje vrijeme je postao nesnosan i bojim se za sigurnost mog tate koji opet živi sa mnom otkako ima problema sa zdravljem, a susjedi mu serviraju nepotrebne šokove u zadnjih mjesec dana.

Živim u istoj stambenoj zgradi s 5 katova cijeli život, cijelo to razdoblje ispod mene žive vječni penzioneri bez djece i rodbine (ja imam 30 godina da dobijete dojam o trajanju tog terora). Da napomenem da s drugim susjedima nismo nikad imali problema (!).

 

Konstantno imamo problema s njihovim verbalnim vrijeđanjem, a ja osobno s time što me ta žena kad me vidi hvata za ruku, primi me za kuk, sa strane za trbuh preko majice i slično; govori mi da sam „ljepotan“ (žena ima valjda 85 godina) i zbog tog mi je nelagodno, pa me zvala da dođem na kavu kod nje i slično zbog čega se jednostavno osjećam nelagodno, na što sam ju upozorio da to ne radi (to upozorenje nije uvažila i dalje to radi), u par navrata sam se izmaknuo iz tih njenih hvatanja (naravno oprezno da ju ne ozlijedim s obzirom na njene godine).

 

Krenut ću od najnovijih događaja.

U lipnju ove godine mi je ta susjeda prišla na hodniku zgrade i rekla da joj s našeg balkona kaplje voda kad zalijevamo cvijeće, na što sam joj odgovorio da ćemo više paziti. To se stvarno ponekad dogodi, ali do sada to nikad nije bio veliki problem, cvijeće zalijevamo uvijek navečer iza 22 sata.

Tada mi je rekla i da ima problema sa živcima, s obzirom na ono što je uslijedilo očito sam to trebao shvatiti kao prijetnju.

To s curenjem vode je jedina stvar koju nam zamjeraju, a za koju stvarno pazimo da se ne događa često, i stvarno smo jedan period (ljeto 2015) gotovo opsesivno pazili na to i nije ništa curilo. ALI... onda je krenula druga priča da kad pada kiša njima pada zemlja iz žardinjera, što jednostavno nije istina, jednom su čak rekli da im je curilo nešto crveno(?!).

 

Prije mjesec dana dok sam bio na godišnjem odmoru, pred zgradom nam je "nepoznati netko" probušio gume na autu parkiranom pred zgradom na mjestu gdje se 30 godina parkiraju automobili što je moj tata prijavio policiji. Auto je bio parkiran na srednjem parkirališnom mjestu od 3 mjesta, dva auta sa strane nisu oštećena, znači ciljano je na nas. Od tog događaja su se neobično umirili. Prošli tjedan me taj susjed dočekao pred vratima i imperativom "Otvorit ćeš mi vrata" naredio da mu otvorim vrata, tu bezobraznost sam pristojno izigrnorirao jer sam bio dobre volje. Zatim me pitao gdje radim, što je čudno pitanje za nekoga s kim si u lošim odnosima zadnjih 30 godina. Ja sam to pitanje izbjegao općenitim odgovorom i nisam rekao ime firme u kojoj radim. S obzirom na njihov nagli interes o mom radnom mjestu vjerojatno želi vidjeti gdje radim i zakuhati mi neku neugodnost na poslu.

 

Danas ujutro stojim na stanici i čekam bus na putu do posla, odgovaram na poslovne mailove s mobitela, i podignem glavu i vidim susjedu kako stoji dva metra od mene i pilji u mene. S obzirom da nam je obiteljska mantra "Makni se od njih" - maknuo sam se od nje na drugi kraj stanice. Međutim kad je došao bus krenuo sam unutra na srednja vrata i primjetio krajičkom oka da stoji iza mene, zbog toga sam otišao na zadnja vrata i ona opet za mnom. Na izlasku iz busa me opet probala uhvatiti za ruku što sam izbjegao. Krenuo sam u smjeru suprotnom od nje i vidio da me iz daljine gleda gdje idem.

To me uznemirilo pa sam krenuo u tramvaj na što me ona nastavila pratiti, ali sam brzo izašao iz tramvaja na stanici i pobjegao joj.

 

Mislio sam jutros otići do policije prijaviti da me ta žena uznemirava, ali to bi bila samo moja riječ protiv njene, snimanje toga nije legalno ili se varam?

Mogu ja njoj bježati u takvim situacijama, ali imam 30 godina i malo sam prestar za takve idiotarije.

 

Više detalja o teroru:

- svako malo se iz njihovog stana čuje ogromna buka (zvuči kao da ju on mlati i razbija neke stvari) koju svi ostali susjedi ignoriraju, to me toliko uznemirava da sam u par navrata lupao po njihovim vratima da prestanu, ali mi nisu otvorili. Najčudnija stvar je što nakon tih njihovih "seansi" nikad nitko nema masnice ili ozljede koje bi odgovarale svoj toj buci, stoga mislim da je riječ o nekom bolesnom igrokazu mentalno bolesnih ljudi

- kad sam bio u osnovnoj školi taj susjed mi je izrezao sjedalo na novom biciklu nekim oštrim predmetom dok je bicikl bio u spremištu za bicikle (drugi susjed ga je vidio kad je izlazio, ali šteta nije bila po tadašnjem zakonu dovoljna za prijavu) nakon tog incidenta nosim svoj bicikl u stan na 5 kat pješke jer im je prvo smetalo što ga vozim u liftu, a sad im smeta i to što ga nosim pješke.

- prošle godine je susjedu s dvoje male djece opet „nepoznati netko“ probušio gume na oba bicikla, ove godine taj susjed je pak mlađem dečku iz ulaza koji je spremio svoj skuter u spremnicu svojevoljno izveo skuter na otvoreno parkiralište pred zgradu bez da je ikoga pitao i time ugrozio njegovu imovinu

- nenajavljeno obavljaju razne građevinske radove koji uzrokuju veliku buku kad im se prohtje bez obavjesti drugim stanarima

- prije dvije godine taj susjed nije htio pustiti u zgradu majstore za postavljanje klima uređaja da nam postave klimu iz samo njemu poznatih razloga

- godinama pazimo da ne radim nikakvu buku koja bi im dala povod za takvo luđaštvo (znači glazba samo na slušalice, nema nikakvog trčanja po stanu, pazi da ti u kuhinji ne ispadne lonac i slično)

 

 

Je li ikako moguće doskočiti takvim luđacima i postoji li kakav način da nas zakon zaštiti od takvog maltretiranja?

Kako se maknuti od tih luđaka kad te počnu pratiti? (O selidbi smo razmišljali, ali jednostavno s obzirom na financijsku situaciju nemamo uvjeta za kupnju novog stana)

 

Hvala vam unaprijed na svim savjetima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija