Jump to content

Kazna za parkiranje - vremensko ograničenje i prigovor ?


djontra

Preporučene objave

Pozdrav,

 

 

molim savjet u vezi kazne za nepropisno parkiranje:

 

 

Vozilo je bilo parkirano (u vremenu 18-22:30 h, radni dan) na mjestu koje je obilježeno kao zona zabrane zaustavljivanja i parkiranja ispred zgrade. Svrha je omogućavanja prilaza kamionu Čistoće.

Kazna je datirana na 21:40. Pozivanje na Zakon o sigurnosti prometa na cestama, čl. 12, st. 8.

Nisam siguran je li bila na šajbi u 22:30 h, kad sam auto preparkirao, ali ujutro me dočekala sva vlažna, okupana jutarnjom rosom.

 

 

Pitanje: postoji li vremensko ograničenje za zabranu zaustavljanja i parkiranja u navedenom kontekstu, tj. može li se tumačiti primjena zabrane na normalno uredovno vrijeme te službe ili je na snazi non-stop?

 

 

Ukoliko se može uputiti prigovor na kaznu zbog nepropisnog parkiranja koja je datirana u večernjim satima, molim uputite me na zakonsku odredbu na koju bih se pritom mogao pozvati.

 

 

Drugo pitanje: postoji li olakotna okolnost koju bi sud mogao uzeti u obzir, primjerice visoka trudnoća supruge zbog koje je auto parkiran ispred ulaza u popodnevnim i večernjim satima?

 

 

Hvala lijepa..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Troškovi ovise o radnjama koje se u postupku provode. Ako se radi samo o tome da ideš ti na sud, obično bude nekih 100-200 kuna, a ako dolaze policajci kao svjedoci, provode se izvidi i sl., onda naraste i znatno više.

 

Svaki prigovor policija šalje na sud, a ovaj tvoj znači samo da se ne možeš pozivati da si nekažnjavan i neće ti na ga drugi način uzeti za zlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čim prigovor završi na sudu, obavezno i minimalno se obavlja ročište (ako je to ispravan termin)? Ne postoji mogućnost da sud prihvati prigovor i poništi kaznu, te obavijesti poštom?

 

Kako god bilo, troškovi su neizbježni, pa ako i dalje vrijedi 50% popusta za plaćanje u roku 3 dana, čini se da se ne isplati prigovarati vrlom sustavu..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na osnovu prigovora sud može donijet presudu bez da itko dolazi.ne može poništit kaznu jer je prekršaj počinjen ali umjesto novčane može dat ukor.ako se za brzinu nije išlo na sud onda si nekažnjavan

 

Prekršaj se prizna i zbog okolnosti traži ukor ali i zbog lakšeg djela i činjenice da je bila noć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozvat se na čl.24a prekršajnog naloga.

 

Normalno da će naplatit 120-150 kn sudskih troškova bez obzira na ukor ili bilo koliku novčanu kaznu.

 

A pošto si dobio izvješće možeš platit 50% u 3 dana ili čekat prekršajni nalog na koji se tek možeš žalit.ako dobiješ pn onda idu i troškovi izdavanja 100 kn i plaćanje 2/3 od 500 kn u zadanom roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija