Jump to content

Dužnik u blokadi


markun

Preporučene objave

ljubazno molim za kratki odgovor. Mi kao trgovačko društvo imamo oko 50 ak ovršnih rješenja o ovrsi prema pravnim osobama koje su u blokadi. Kada bi poslali zahtjev FINI vratilo se s obrazloženjem da je dužniku račun u blokadi.

 

Da li to znači da je (neovisno što nam je vraćena obavijest o nemogućnosti provedbe) samim time i ostala naša o ovrha u redu čekanja dok se dužniku eventualno ne deblokira račuun ili moramo pratiti i iznova podnijeti zahtjev kad vidimo da je račun dužnika deblokiran?

 

puno Vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vase ovrsne isprave stoje u redoslijedu naplate na FINA-i, ali postoje i druge mogucnosti naplate (ovrha na vozilima, nekretninama, pokretninama...). Uzevsi u obzir veliki broj predmeta, mislim da ne bi bilo lose da angazirate odvjetnika kojem cete predati te predmete u rad i zatraziti da provjeri cjelokupnu imovinu duznika i utvrdi postoji li neka druga mogucnost naplate potrazivanja. Takoder, ako su duznici druga trgovacka drustva, treba redovno pratiti otvaranja predstecajnih nagodbi i stecajeva nad tim drustvima kako ne biste propustili podnijeti prijavu u takve postupke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 4. - 11. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima (primarno čl. 9.), ali na obavijesti FINA-e bi trebalo biti evidentirano da je Vaša tražbina evidentirana u Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje.

 

Ako Vam je uz obavijest FINA-e vraćena i ovršna isprava, onda je do nemogućnosti provedbe došlo iz nekog drugog razloga (pogrešan OIB i sl.) i tada osnova za plaćanje nije evidentirana u Očevidnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam LjuboZg najljepša. Gledajući cjenik fine, nije mi od pustih usluga uopće jasno, koliko naplaćuju uslugu zaprimanja ovršne isprave na prisilnu naplatu? Da li po vrijednosti ovrhe ili je za sve dužne iznose ista cijeena? evo još ovaj savjet ako može...puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za sve je ista (fiksna) cijena (t. 16. Cjenika), ali to ne naplacuju od vas nego od duznika. Od vas naplacuju samo 20,00 kn ako vam dostavljaju obavijest o nemogucnosti provedbe (ali u onim slucajevima koje sam naveo, kada osnova za placanje sadrzi neki propust zbog kojeg nije provediva).

 

Dodatno napominjem da je FINA izrazito stroga kod provedbe osnova za placanje, pa ce vam npr. vratiti zahtjev za izravnu naplatu ako ste tvrtku duznika napisali malim slovima, a u registru je upisana velikim (vecina je tako upisana), ako ste u zahtjevu napisali da je duznik AAA BBB d.O.o., a u registru je upisan s crticom AAA-BBB d.O.o. i sl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, vidio sam točku u cjeniku i iznos 20 kn. Dakle, ako sam Vas dobro razumio naplaćuje od ovrhovoditelja 20 kn samo u slučaju nekog od razloga nemogućnosti provedbe

 

Tako je.

 

Od ovršenika ne naplaćuje 20,00 kn nego više (16.1.1. - 16.1.3. Cjenika), naravno samo ako je ovrhu moguće provesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija