Jump to content

Ovrha HRT-a


scampy

Preporučene objave

Molio bi za savjet! HRT me ovršio daleke 2004 i 2005 god. Prigovorio sam na ovrhu i išlo je u parnicu. Do 2005. pretplata je glasila na mene, a od 2005. istu prebacujem na suprugu! Pred nekoliko dana dobijem od suda zahtjev za uplatu troškova prigovora? Skroz sam zaboravio na to, čak sam nedavno spalio sve papire , uvjeren kako je to već davno prošla stvar! Nazovem HRT da vidim o čemu se radi a oni me uopće nemaju u evidenciji ni kao dužnika ni kao pretplatnika? Dug i ovrha stoji na ime moje supruge????? Dali je to moguće? Kako netko drugi može biti dužnik, pa makar to bila i moja supruga?. Kako mogu voditi ovrhu i spor protiv mene kad mene i nemaju u evidenciji kao dužnika? U međuvremenu nisu tražili obnovu ovrhe ili šta slično? U međuvremenu, točnije u 07/2016. pošaljem zamolbu Hrt da mi oproste dug...Do dana današnjeg nisam dobio odgovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

U svom postu postavio sam niz pitanja a vi se uhvatite za nebitne...sigurno da sam platio troškove ali nije bit u tome....radi se o ovrsi iz 2004 i 2005. godine? dakle prastarim ovrhama koje su tek nedavno " aktivirane, dakle nisu, u skladu sa izmjenjenimzakonom zatražili obnovu( ili što li več) ovrhe? drugo obvezu ovrhe prebacili su na suprugu koja i nije bila pretplatnik iako sam dužnik ja, a mene više i nema u popisu pretplatnika ili dužnika u HRT?

dakle interesira me kako da iznesem "obranu" na sudu, tj dali ovdje ima uopće elemenata za braniti se... ne odgovaraju mi na molbu o oprostu već 4 mjeseca? kome ču se obratiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda koristim krive termine....HRT je 2004 i 2005 (dva odvojena računa) pokrenuo ovrhu na koju sam prigovorio...Do prije 2-3 mjeseca nitko više nije ništa tražio(IL SE JA VIŠE NE SJEĆAM) i tek pred 2 mjeseca javlja se sud da platim troškove za prigovor...Uredno sam podmirio trošak i došao mi poziv za sud koji je za 2 dana....ad mi treba savjet...kako ću istaknit zastaru, čime ču se pravdati? hitno je!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
Postupci u tijeku dovršit će se po odredbama zakona koji su vrijedili u vrijeme kad je postupak pokrenut.

 

Izgleda da je upravo tako! Na sud nisam išao(nisam se ni ispričao) i sud je u mom odsustvu obavio svoje...piše u zapisniku: Ročište će se održati u nenazočnosti....

Tužitelj ostaje kod tužbei prilaže u spis prijavu prijamnika. GLE ČUDA???? Prijava datira od 1988 god i glasi na mog, sada, preminulog oca????? Nadalje....izlaže kako jam ja u prigovoru priznao da moja supruga tek od 01.04.2005. koristi usluge tužitelja, dok se predmetno potraživanje odnosi na 2004? (nije istina jer se jedan prijedlog ovrhe odnosi na 2004 a jedan do 04/2005 ????) Zastara koju sam istaknuo je neosnovana jer je ovršni prijedlog išao u roku 1 god!Rasprava zaključena i za koji dan sazvano novo ročište!

E, SAD????? Šta sada.... Moj otac je u prijavi a mene tuže? Osim toga nisu točne činjenice da se prijedlog odnosi samo na 2004.g. kako ističe tužitelj? Šta mi je činiti??? Molim pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija