Jump to content

Prigovor/molba ovrhovoditelju


noni

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima,

primio sam ''Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave''. Imam još 5 dana za eventualni prigovor. Radi se o neplaćenom ostavinskom postupku. Zanima me ''isplati'' li se eventualni prigovor ili možda nekakva vrsta zamolbe ovrhovoditelju da se ovrha ne provede zbog lošeg imovinskog stanja i statusa nezaposlenog. Ako da, što bi trebalo priložiti? Dokaz o nezaposlenosti, stanje računa ili možda nešto treće. Može li se ovršiti račun na kojemu nema sredstava, nego samo ''dozvoljeni minus'' ? Hvala unaprijed na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me ''isplati'' li se eventualni prigovor ili možda nekakva vrsta zamolbe ovrhovoditelju da se ovrha ne provede zbog lošeg imovinskog stanja i statusa nezaposlenog.
mišljenja sam da je to uzaludno,na što upućuje i sudska praksa.

""Ovršenik je izjavio žalbu(prigovor)protiv rješenja o ovrsi,a kao jedini razlog navodi svoju tešku materijalnu situaciju i tešku materijalnu situaciju svoje obitelji zbog čega nemože platiti dužnu svotu. Žalba nije osnovana. Ovršenik,dakle,neporiče da postoji ovrhvodiditeljeva tražbina,niti osporava njezinu visinu,već u žalbi navodi kao razloge samo svoju tešku materijalnu situaciju i socijalni položaj zbog kojeg nije platio dužni iznos""

Iz odluke Županijskog suda u Dubrovniku, Gž-854/07, od 24. V. 2007.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Nisam ni mislio poreći tražbinu, niti osporiti visinu iste, jer je stvar vrlo jasna. Isplati li se ( je li uopće moguće ), eventualno, zamolbom pokušati prolongirati vrijeme ovrhe ili možda zatražiti obročno plaćanje ? I još jedna stvar, može li se blokirati račun koji je u ''dozvoljenom minusu''

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Isplati li se ( je li uopće moguće ), eventualno, zamolbom pokušati prolongirati vrijeme ovrhe ili možda zatražiti obročno plaćanje ?
to možete pokušati dopisom izravno ovrhovoditelju,no vjerujte da je to uzaludno
može li se blokirati račun koji je u ''dozvoljenom minusu''
jasno da može,no naravno da Fina ne smije prisilnom naplatom s vašeg računa skidati ni lipe dozvoljenog minusa,što će reći da smije plijeniti samo postojeća sredstva koja imate na tekućim računima, a dozvoljeni minus je okvirni kredit po tekućem te Fina ne može prisilnom naplatom podizati taj kredit i ulaziti u minus,već ćekati priljev sredstava.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija