Jump to content

kupnja doo ili novi obrt


k4raman

Preporučene objave

lijep pozdrav

pokušati ću ukratko, nakon što sam ispunio više-manje sve uvjete za otvaranje vlastitig vezanog obrta (o kojem razmišljam već dugo), nakon što sam najavio otkaz u firmi gdje sad radim(doo), ponuđeno mi je da preuzmem istu, naravno još nisu pale nikakve brojke, firma koliko znam nema dugova, osim vlasnika sam jedini zaposlenik

molim vas za što više informacija (savjeta)

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tesko je davati savjete bez konkretnih informacija.. Po meni je d.O.o. uvijek bolja opcija od obrta, ali morate biti sigurni da je drustvo "zdravo" prije nego ga preuzmete (da nema nikakvih dugova, prekrsaja i sl.)

 

Ako se radi o uhodanom drustvu, barem cete odmah po preuzimanju imati prihode. Ako drustvo nije takvo, onda vam je bolje da sami osnujete novo drustvo pa barem znate da startate od nule.

 

Savjetujem da se izradi ekonomska i pravna dubinska analiza drustva (due dilligence), ali vam je to skupo i neisplativo raditi ako s drustvom necete odmah po preuzimanju ostvarivati velike prihode..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvalan sam na interesu, voljan sam pružiti više informacija, ovdje se radi o dosta uhodanom sistemu, možda malo drukcijeg sadržaja od onog što sam mislio otvoriti "od nule"

otprilike koliko bi ovakva analiza mogla biti skupa, da li je bolje osnovati drugi doo pa pridruziti ovaj, bilo kakav savjet je dobrodošao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam siguran, ali mislim da možete računati da se radi o barem 10-15 tisuća kuna za izradu due dilligenca, tako da u to ulazite samo ako mislite da to možete pokriti prihodom društva.

 

Ista vam je stvar, ako osnujete novi doo pa ovaj pripajate, opet ćete morati biti sigurni da pripajate zdravo društvo jer pripajanjem preuzimate sve obveze tog društva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija