Jump to content

Prebijanje poreznog duga


Conference interpreter

Preporučene objave

Može li mi netko pomoći?

 

Situacija j sljedeća:

 

Razna općinska državna odvjetništva i razni županijski sudovi

mi duguju dosta veliki iznos (kako za kog) za izvršene usluge

prijevoda sudskog tumača. Za sve izdane računa imam rješenja

o prihvatu računa. U računovodstvima su svi moji računi provedeni (računi od 2014.nadalje, svi neplaćeni). I eto, sva ta pravosudna tijela imaju praznu kasicu prasicu.

Istrovremeno, porezna uprava mi je poslal opomenu pred ovrhu, a sveukupno dugujem manje ngo oni meni. Omjer cca. 30 a njima, oni meni 100.

Postoji li mogućnot prebijanja mog poreznog duga s potraživanjima prema državi (sudovi, ODO). Može li se negdje podnijeti zahtjev?

Ovo je frustrirajuće: Ispada da svojm radom stvaram dugove, pa bi mi bilo bolje uopće ne raditi...

Oni plate pokoji račun nakon 3-4 godine (naravno bez kamata), a meni prijete orhom. Nebi li država trebala objaviti popis državnih neplatiša???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je tako, onda je sramotno da su vam na taj način odgovorili, iako ste to vjerojatno pitali telefonski ili usmeno, pa ne bi bilo loše pokušati poštom pismeno preporučeno s povratnicom.

 

Mogu dati svoje mišljenje, iako vam neće biti od previše pomoći - načelno, smatram da bi prijeboj bio moguć, ali uz suglasnost svih involviranih, a prvenstveno PU.

 

Problem je što svako pravosudno tijelo ima svoj proračun (a koji odobrava Ministarstvo pravosuđa i to u korelaciji s Ministarstvom financija kada se pravi državni proračun te proračun svakog ministarstva), a vaš dug je dug prema državi, tj. državnome proračunu. To otprilike je sve isto, ali s druge strane nije. Zato smatram da bi se trebali složiti ova pravosudna tijela koja su vaši dužnici i PU čiji ste vi dužnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija