Jump to content

Ugovor o dozivotnom, bracna stecevina nasljednici


Kayla

Preporučene objave

Lijep Pozdrav!

 

Tatina sestra, moja teta koja nije imala svoje djece i koja mi je bila poput majke i jedno vrijeme sam s njom i zivjela, ostavila mi je nekretninu temeljem ugovora o dozivotnom uzdrzavanju. Darovni ugovor nismo radile zato sto je imala vise necaka i zeljela je biti sigurna da cu je bas ja nasljediti jer sam jedino ja o njoj brinula. Ugovor smo potpisale pet godina prije nego sam se udala. Ona je umrla dok sam ja vec bila u braku i tada sam nekretninu i prepisala na sebe. Tu nekretninu namjeravam ostaviti svom djetetu jer je to bila zelja moje pokojne tete.

U slucaju da moj suprug umre prije mene, ima li njegovo dijete iz prvog braka pravo traziti dio te nekretnine po osnovi oceve bracne stecevine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predmet bračne stečevine može biti i vlasništvo na pokretninama i nekretninama koje su stečene na temelju ugovora o doživotnom,budući da imovina koju dobije jedan bračni drug na temelju takvog ugovora ulazi u bračnu stečevinu jer je stečena davanjem uzdržavanja primatelju uzdržavanja, što će reći radom ili prihodima od rada bračnih drugova, bez obzira što je samo jedan od njih ugovorna strana takvog ugovora,ali kada bi se uzdržavanje sastojalo u isplati određenog novčanog iznosa primatelju uzdržavanja kojeg bi bračni drug/davatelj uzdržavanja plaćao iz vlastitei movine, imovina stečena na temelju takvog ugovora ne bi ulazila u bračnu stečevinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija