Jump to content

Ponuda za nagodbu - pismo namjere?


Domo_ST

Preporučene objave

Poštovani,

 

imam nekoliko pitanja vezano uz pismo ponude za nagodbu - pismo namjere koje sam dobio od odvjetničke tvrtke Borić&Toš.

 

Naime, prema meni se vodio postupak ovrhe zbog nepodmirenih dugova prema VIP-u, od strane istog odvjetničkog ureda. Taj postupak ovrhe je imao svoju oznaku, datiranu iz ( koliko se sjećam ), 2001 ili 2002-ge godine. Tada mi je poslana informacija o ovrsi na koju sam imao pravo žalbe, ali je bila datirana NANOVO kao postupak iz 2011-te godine. Pretpostavljam da je razlog tome bio neka tehnikalija da slučaj ne ode u zastaru.

Žalio sam se, ali je žalba odbijena. Ispričavam se što ne znam detalje. Ipak je to odavno bilo.

 

Pokušan je postupak ovrhe, ali kako tada nisam bio zaposlen i nisam imao primanja ni tekućeg računa, te kako na sebi nemam nekretnine i pokretnine, postupak ovrhe je obustavljen. Čak je i FINA navela da kako se nema od čega naplatiti, ovrha se ne može izvršiti.

 

Početkom ove godine sam se NAPOKON zaposlio i otvorio tekući račun, da bi na kućnu adresu nedavno dobio pismo ponude za nagodbu - pismo namjere od odvjetničke tvrtke Borić&Toš, u kojem se od mene traži da "ovom jedinstvenom ponudom" platim glavnice i troškove, bez zateznih kamata te da će time moje dugovanje biti u potpunosti podmireno. Nakon toga mogu nastaviti koristiti VIP usluge i pogodnosti :)

 

Mene zanima, kako mogu tražiti od mene da platim išta, ako se nisu uspjeli ovrhom naplatiti? Da li je ovo situacija ako prođe - prođe ili kakav blef?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem, virtalni. Donekle sam to i pretpostavljao. Zar mi račun ne bi bio odmah blokiran od strane FINA-e ili ovrha izvršena ako sam stvarno dužan? Ovo je neka nova taktika pokušaja naplate, jer koliko tražio po netu, nisam mogao naći ništa vezano uz pisma namjere, nagodbe ili sličnoga.

 

Mogu li negdje otići provjeriti, sudski / porezna uprava / FINA ili kako drukčije, da bih se stvarno uvjerio?

 

Ne bih htio da me poslije roka zakači da platim sve sa zateznim kamatama. Ne znam kako bih to u ovoj financijskoj situaciji podnio...

uređeno: od Domo_ST
gramatičke pogreške
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da, koja firma bi odbila naplatiti kamate? :D

ona koja procijeni da možda imaš neka primanja koja nisu evidentirana ili da si u mogučnosti platiti bar nešto,a oni "legalno" nikako to nemogu naplatiti...

2001 ili 2002-ge godine. Tada mi je poslana informacija o ovrsi na koju sam imao pravo žalbe, ali je bila datirana NANOVO kao postupak iz 2011-te godine. Pretpostavljam da je razlog tome bio neka tehnikalija da slučaj ne ode u zastaru.

Žalio sam se, ali je žalba odbijena. Ispričavam se što ne znam detalje.

zastara?....2011 ti je žalba odbijena....nisam siguran da si posve siguran :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slučaj se vuče od 2002 ( najkasnije ), ali se odjednom prebacio pod 2011-tu, kad je pokušana opet ovrha. Tu se nitko nije mogao ( opet ) naplatiti. Ni ovršioci, ni FINA.

 

Koliko se sjećam, žalba je odbijena jer na nju nisam na vrijeme odgovorio. Zakasnio sam jedan dan. Da, moja glupost zbog koje se sada jedem od muke. Bolje bi mi bilo da se nisam sjetio... :(

 

Prvenstveno me zanima savjet gdje točno mogu provjeriti da li ova nagodba drži vodu, te da li sam išta ikome dužan po zakonu ili da li se protiv mene vodi ikakvi aktivni ovršni postupak?

 

Sud, FINA, porezna ili gdjegod?

 

Mislim, da se nad menom ima što ovršiti, FINA bi sjela na plaću u roku odmah, zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam niti ja, a ovakva ponuda s otpisom kamata i nije toliko čudna. Tehnički, oni su možda dug otkupili za manji iznos od iznosa glavnice, tako da su naplatom glavnice i troškova u plusu, tj. imaju zaradu i računicu.

 

Trebao bi vidjeti oba spisa u cijelosti da točno vidiš o čemu se radi i da se ne zezneš (odbijanjem ili prihvaćanjem, svejedno).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija