Jump to content

Prekršajni nalog - parkiranje


andrea17

Preporučene objave

Pozdrav,

svjesno sam parkirala na nedozvoljenu poziciju i očekivala sam kaznu. Uredno sam ju platila u roku tri dana u pošti u iznosu od 250kn. Međutim, odrezak nisam dostavila u Prometnom redarstvu, jer eto nisam čitala.. niti sam dostavila podatke o vozaču (meni). Dakle samo sam uplatila. Nakon nešto više od mjesec dana doma mi je došla ista obavijest o počinjenom prekršaju. Odrezak o plaćanju sam u međuvremenu negdje zametnula ne znam, ali nema ga. Zadnje što mi je doma došlo prekršajni nalog na iznos od 1533,33 plativo u roku 8 dna. Danas sam išla do pošte i našli su moju uplatu međutim moram pričekati par dana da dobijem to pismeno potvrdu.

Moje pitanje je što da radim? Da li da čekam iz pošte potvrdu i nosim u Jagićevu ili da pišem prigovor? Stvarno ne znam.. a sve zbog nepažnje. Bojim se da će mi isteći rok za prigovor dok iz pošte jave da je zahtjev gotov. Drugo pitanje je, mogu li uopće registrirati auto dok se ovo ne riješi na neki način?

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Auto još možeš registrirati, jer je potrebno neko vrijeme da bi kazna ušla u onaj registar, a i to tek kad propadnu sve druge opcije naplate.

 

Ako ti ističe rok za prigovor, napiši ga i predaj, pa ćeš odrezak kojim dokazuješ plaćanje dostaviti nakanadno.

 

Platila si i nemaš brige, a ovo ćeš si riješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

poziv.jpg

Pozdrav, slijedi nastavak priče..

Na kućnu adresu je stigao ovaj poziv u prilogu. Međutim, glasi na ime moje majke (na nju je glasi automobil), makar sam jasno u prigovoru iznjela podatke o vozaču (meni) i ostalo što se tražilo.

Muče me trenutno tri stvari...

1. Mogu li se ja pojaviti na sudu umjesto majke, samo tako eto, ja došla.. ili kako?

2. Stvarno ne razumijem zašto je ovo na sudu u Sesvetama? Prebivalište mi je u Samoboru, prigovor sam slala na Prekrjšajni sud u Zagreb, kad ono.. Sesvete (?)

3. Preporučate li mi da šaljem pisanu obranu umjesto odlaska? Makar ne znam što bih napisala a da već nisam, tako da bih rado otišla.

 

Molim pomoć,

hvala unaprijed.

Pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na kućnu adresu je stigao ovaj poziv u prilogu. Međutim, glasi na ime moje majke (na nju je glasi automobil), makar sam jasno u prigovoru iznjela podatke o vozaču (meni) i ostalo što se tražilo.

Normalno da glasi na nju jer nju terete za prekršaj po čl.229 st.7 ZSPC-a i ona je i trebala pisat prigovor na prekršajni nalog a ne vozač.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh, nisam to znala. Da li će biti problema ako se pojavim umjesto nje na sudu? Obzirom da ona nije vozač, niti bi se snašla u ovome.
Nema veze što nije vozač jer se ne radi o prekršaju krivog parkiranja nego o prekršaju nedavanja podataka o vozaču.

 

A i postoje broji suda u sesvetama

https://sudovi.pravosudje.hr/pszg/index.php?linkID=55

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nazovi prije svega.

Zvala sam sutkinju. Rekla je da okrivljenik mora doći osobno, a ja mogu kao svjedok, no da mogu napisati i pismenu obranu.

Odlučila sam da ću napisati obranu i poslati im, obzirom da majka neće moći izaći sa posla zbog ovoga.

 

Molila bih Vas samo pomoć oko obrane. Što navesti? Iste stvari kao i u prigovoru i priložiti uplatnicu? Makar poziv na sud je došao zbog ne davanja podataka o vozaču. Trebala bih onda moliti za smanjenje kazne pretpostavljam te navesti olakotne okolnosti..

Koliko sam shvatila čitajući po forumu, morat ću platiti i to 2/3 kazne donesene presudom suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Normalno da mora doći okrivljeni.Obranu piše i potpisuje okrivljeni (da ne bi bilo nismo znali).Pa naravno da je došao zbog nedavanja podataka.

 

U obrani sve napisat kako je bilo.Utvrdili prekršaj,ostavili uplatnicu,plaćeno ali nije poslana uplatnica i navesti da je sve to radila kćer a ne vlasnica vozila i tražit ukidanje kazne.Poželjno je da se optužena pojavi na sudu da bi mogla kćer predložit za svjedoka.

 

Točno 2/3 od dosuđene kazne u zadanom roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš na ovom linku primjer pisane obrane.

 

Da ne bi opet bilo zabune, tvoja majka piše pisanu obranu, a ne ti. Piše da je njena kćer (uz navođenje tvojih podataka) platila 1/2 novčane kazne u roku, ali greškom nije o tome obavijestila redarstvo. Prilaže potvrdu o plaćanju i moli da se zbog toga ovaj postupak prekine, jer je kazna odmah plaćena.

 

Po meni, trebali bi to uvažiti i ne bi trebalo biti nikakve dodatne kazne. Obaveza je izvršena na vrijeme (plaćanje kazne), a dostava potvrde je tehnička stvar i ne bi se smjela uzeti za zlo u ovakvom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija