Jump to content

ovrha na fini


markun

Preporučene objave

molim vas pomoć. blokiran mi je račun, svakog prvog u mjesecu dobivam izvješće o stanju duga preko e građani i vidi se da je porasla kamata. naravno tako sam dobila i 01.10.2016., međutim 07.10.16. sam dobila opet stanje duga koje se povečalo za 106,00 kn. otišla sam u poslovnicu i pitala šta je to pa mi je rekla gđa. da novih osnova za naplatu nema i da je to kamata. kako meni nije bilo to jasno jer se kamata 80,00 kn naplatila prvog i zašto mi za 6 dana naplaćuju opet 106,00 kn otišla sam u poslovnicu opet i sve ih to pitala. sada mi je rekla da to nije kamata nego naknada za povlačenje osnove za plaćanje. sada meni nije jasno ako mi je povučena osnova za plaćanje zašto to nisam dobila i zašto mi se dug nije smanjio, na što je odgovor bio da ona to ne vidi i da mi može izlistati očevidnik. pa zar ja nebi trebala dobiti preko e građana a mi je netko povukao zadužnicu i zar mi to u fini nebi trebali reči, zato što su povukli zadužnicu trebao mi se smanjiti dug? šta oni sada sa tom povučenom zadužnicom mogu? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

 

Primitak NOVE osnove za plaćanje je odmah vidljiv u sustavu E GRAĐANI tj. unutar mjeseca, dok se povlačenje osnove za plaćanje vidi tek u obavijesti koja je vidljiva tek oko prvog u mjesecu, tako da ste vi vjerojatno sad u blokadi samo za tih 106 kn! Ne znam zašto je to tako ali mislim da je razlog sistemski! Na FINI naplaćuju izdavanje očevidnika no možete tražiti da vam besplatno samo daju usmenu informaciju o visini dugovanja, pa čak vam mogu napisati rukom na komadić papira visinu duga i ovrhovoditelja kojem ste dužni! Obično su vrlo susretljivi i žele pomoći! Vjerojatno znaju kakvo je s...e naš Ovršni zakon! :svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je cjelokupni dug podmiren zadužnicu vam moraju vratiti, a ako dugovanje još postoji zadužnicu mogu kasnije ponovo poslati na naplatu ili ju "prenijeti, ustupiti, prodati, cedirati" novom vjerovniku ukoliko ustupaju potraživanje, pa vas on može ovršiti, a sve u skladu sa ugovorom koji ste potpisali prilikom davanja zadužnice kao garancije!:svorc:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija