Jump to content

Odustanak od ovrhe


area

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

Imam slicnu situaciju. Zbog pokrenute ovrhe zbog neplaćanja dnevne parkirne karte podnio sam prigovor javnom biljezniku (usput sam podmirio trazeni iznos) žaleći se da sam dužan samo razliku od neplaćenog parkiranja (2 sata platio i još 3 prekoračio) a ne cijelu dnevnu kartu. Nakon 2 mjeseca dobio na kućnu adresu rješenje općinskog suda kojim se stavlja van snage Rješenje o ovrsi javnog bilježnika te da će se postupak nastaviti kao u povodu prigovora protiv platnog naloga. Usput sam morao uplatiti 100kn za troškove postupka + 14,5 kn za slanje potvrde o uplati na sud putem preporučenog pisma.

Dva dana nakon toga došla mi je obavijest da je tužitelj povukao tužbu te da tuženik može zahtjev za naknadu troškova staviti u roku od 15 dana.

 

Molim za savjet kako i na koga adresirati /uputiti zahtjev za naknadu troškova te da li takav zahtjev može izazvati daljnje troškove.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako odgovori slazes li se s povlacenjem jer se meni dogodilo da sam mislila da ako ne odgovorim u roku da se slazem s tim, jer mi nisu niti napisali da moram odgovoriti. Troskova nisam imala i nisam nista odgovorila. Sad mi je doslo da platim 100 kn jer sam kao pokrenula tuzbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad mi je doslo da platim 100 kn jer sam kao pokrenula tuzbu.
_____
Usput sam morao uplatiti 100kn za troškove postupka 14,5 kn za slanje potvrde o uplati na sud putem preporučenog pisma.
što će reći da je već platio i ima pravo zahtijevati naknadu troškova,jer mu je upravo ovrhovoditelj neutemeljeno prouzročio troškove.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija