Jump to content

Posao za strance?


vectorinvicta

Preporučene objave

Pozdrav,

imam pitanje na koje nikada nisam uspio dobiti konkretan odgovor.

 

Naime imam djevojku sa Filipina i iduće godine je planiram oženiti. Ima i fakultet i više godina radnog iskustva na više položaja, ali ne zna naravno hrvatski.

 

Sada me zanima da li postoji ikoji posao koji može raditi da ne zna taj prokleti hrvatski? Nije izbirljiva glede poslova, tako da i niži rang poslova nije isključen. Recimo nije mi jasno što bi falilo da je spremačica, sobarica, babysitterica, njegovateljica starijih (obrazovanih) osoba, da radi na testingu proizvedene robe (isprobava da li nešto radi ili ne (to i sada trenutno radi)) ili bilo koji posao gdje zaista ne vidim potrebu znanja hrvatskog jezika. Čak i prodavačica u dućanu, kad samo klika sa onim skenerom. Jednostavno odbijam vjerovati da su joj AMABAŠ SVA vrata zatvorena jer ne zna "svjetski jezik" hrvatski. Pa da pegla veš negdje, zar za to treba hrvatski znat? Isto tako kakva je ono glupost sa domovnicom? To bi značilo da ama baš svatko tko dođe u hrvatsku ne može raditi jer nema domovnicu, prije nego prođe 5 godina kada može tek polagati hrvatski i sve te gluposti. Što je onda sa ljudima koji dođu na privremeno (1 god.) na rad? Pa oni nemaju državljanstvo hrvatsko. Eto, molim vas samo da me uputite koje poslove bi mogla obavljati i gdje bi mogli tražiti?

 

Vjerujem da nije sve tako kriminalno crno.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Moj je decko stranac, zivi u Hrvatskoj, ne prica hrvatski i bez problema je naso posao prakticki odmah. Radi u sluzbi za korisnike na engleskom i njemackom jeziku. Na stranici mojposao puno firmi stalno traze radnike za tu vrstu posla. Nije bajan, i treba imat i zivaca za to, ali place su ok, a jos ako je dobra u tome, dobiva i bonuse. Sretno :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija