Jump to content

parnični troškovi


mirjana02

Preporučene objave

poštovani,

 

molim za savjet. Kao d.O.o. podnijeli smo prijedlog za ovrhu protiv određenog dužnika zbog duga iznosa od 800,00 kn. Nakon pravomoćnog rješenja o ovrsi (ovršenik) tuženik uložio je prigovor kako je dug platio nakon ovršnosti i podnio prigovor na rješenje o ovrsi putem odvjetnika. Mi smo podnijeli dopis sudu kad je bio poziv za pripremno ročište da je dužnik podmirio dug nakon pravommoćnosti i da time povlačimo tužbu.

 

Međutim, odvjetniku dužnika je dosuđen parnični trošak u odnosu na sastav prigovora o ovrsi plus pdv. S obzirom da je tužba povučena nakon što je dužnik platio glavnicu, da li se u tom slučaju primjenjuje čl. 158. na način da nakon što je tuženik udovoljio zahtjevu tužitelja dužan je tužitelju nadoknaditi troškove.

 

ljubzno molim za savjet i najljepša hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovršenik jest podnio prigovor na rješenje o ovrsi i priložio račune kako je u međuvremenu podmirio dug. Međutim dug je plaćen nakon što je već ovršeniku bio poslan prijedlog za ovrhu kod jav.bilježnika

Tu se najvjerojatnije radi da je tuženik (njegov odvjetnik) temeljem čl. 164. st. 7. ZPP-a u slučaju čl. 158. istog zakona (...ako povlačenje tužbe ili odustanak od nje nisu obavljeni na raspravi, zahtjev za naknadu troškova može se staviti u roku od 15 dana...) podnio zahtijev za odvjetničke usluge sasatava tog prigovora, te mu je sud, primjenom naprijed navedenog članka, zahtijev udovoljio i odredio troškove sukladno Tarifama o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija