Jump to content

Otkaz-razlog višak radne snage!??


Jelena1506

Preporučene objave

Dobro jutro!

Ovako,u firmi radim 10 mj. ...ovog vikenda točnije 8-9.10 dobila sam 2 slobodna dana nakon čega sam saznala da sam na godišnjem narednih 12 dana i da se više ne vracam na radno mjesto. Ponudili su mi sporazumni raskid ugovora,na sto ja naravno nisam pristala jer onda nemam nikakva prava s burze. Sljedeceg dana nazvao me poslovođa i rekao da su promjenili ugovor i da ću sada imati pravo na burzi,no međutim i dalje zahtjeva da potpišem. Moje pitanje je dali oni meni to trebaju dostaviti na adresu i dali trebam išta potpisati ako je razlog mog otkaza tehnološki višak!? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkaz ugovora o radu uvijek mora biti u pisanom obliku i mora biti dostavljen protivnoj strani, a od trenutka primitka pisane odluke teče otkazni rok.

 

Vi, dakle, otkaz spriječiti ne možete, a što se potpisa, on je primarno radi dokazivanja primitka odluke o otkazu, a ne postojanja otkaza. Ako ćete uporno odbijati potpisati primitak odluke, to se onda rješava dostavom sukadno odredbama ZPP-a i tu priča završava. Znači, možete samo eventualno kupiti neko vrijeme, a tu je onda upitno kako će se to reflektirati na vaš položaj kao radnice.

 

Moja sugestija vam je da odluku primite i potpišete te nakon toga osporavate njenu valjanost (prvo podnošenjem zahtjeva za zaštitu prava u roku 15 dana, a nakon toga pred sudom), ukoliko smatrate da nema opravdanog razloga za otkaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija