Jump to content

kaznena prijava


mejna

Preporučene objave

molim vas za odgovor,moj trogodišnji partner,ne živimo zajedno,dao mi je veci novčani iznos te me je prijavio za prevaru na policiji i da mu vratim novce,dao mi je na ruke bez potpisa i bez svjedoka.Kad mu je došla policija na njegov poziv obzirom da je on stariji i bolestan,nazvao me je i dao mi inspektora koji mi je naložio telefonski da mu vratim novac zbog prevare,i da to mi riješimo kao on će čekati ako mu vratim da me ne privodi u stanicu.Ja sam rekla da ćemo mi to riješiti i da ću mu to vratiti.Stim što se nigdje ne zna o koliko novaca se radi samo na njegov navod(partnerov)znači može navesti po njegovoj želji.Prije ovog isto me prijavio za krađu novca i bila sam u postaji procesuirana i do je to odbacilo jer nema dokaza.Što mi je učiniti a i ne znam ako mu vratim kako vratiti koliko jer on navodi više nego što mi je dao.Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li je dobro da mu ne vraćam novce a on nema nikakvih dokaza jer mi je to sve dobrovoljno dao a onda je njegov sin pozvao policiju i rekao da sam ga prevarila,ja sam mislila mu vratit nešto novaca i reći inspektoru da sam mu vratila a da on traži veću svotu i ne pristaje na ponuđeno da li je to dobro ili ne

 

Ažurirano

 

i da li me policija može staviti u istragu ako me pozovu na razgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se novaca tiče - to je odluka koju morate sama donijeti, ne mogu ja ili netko drugi ovdje odlučiti umjesto vas. Ukoliko vratite dio novca, ispast će kao da priznajete dug.

 

Glede istrage, o tome policja ne odlučuje, već DORH, ali ponavljam da sumnjam da će se inicirati postupak obzirom na nedostatak dokaza, kao i činjenicu prirode vašeg ranijeg odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ako sam rekla inspektoru preko telefona VRATIĆU MU s obzitom da sam prijavljena za prevaru,ako ne vratim novce DA LI ĆE ME POLICIJA zvati na obavijesni razgovor to me zanima hvala

 

Ako tri godine niste u vezi, kada ste vi to od njega dobila (ili 'ukrala') novac?

Je li on vama taj novac dao, ili što? Jeste li tada kad vam je novac dao bili u vezi, živjeli zajedno,...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali ako sam rekla inspektoru preko telefona VRATIĆU MU s obzitom da sam prijavljena za prevaru,ako ne vratim novce DA LI ĆE ME POLICIJA zvati na obavijesni razgovor to me zanima hvala

 

Može zvati i bez ovih izjava. Radi se o zakonskoj dispoziciji policije.

 

i da li njegov sin može biti svjedok jer je on zvao policiju

 

U eventualnom postupku - može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mi smo i dalje kao u sad kompliciranoj ovakvoj vezi,ali sad sin se upetljo i danas me nazvao i prijetio telefonski pa sam ga htjela prijaviti za prijetnju ali njegov otac moj partner me molio da ga ne prijavljujem i da ga je on smirio pa me sin kontaktirao i kao mi je rekao onda dobro ako to stari tako želi.

Ali ja i moj partner smo jutros razgovarali s tim da sam ja napisala rukom izjavu gdje navodim da moj partner izjavljuje da mi uvijek daje novce,poklone,darove i da nikad nije tražio povrat niti će tražiti,I ON JE TO SAMO POTPISAO.

Da li to išta znači ako pokažem policiji ako me pozove na razgovor?

ali ja i moj partner smo pozvali jutros inspektora i moj partner je rekao njemu preko telefona da je sve u redu i da smo se dogovorili jer mi je to inspektor rekao kad se dogovorimo da ga nazovemo,ali sad je inspektor preokrenuo i rekao ma to mi ništa ne znači kad ga pozovem vidjećemo šta će moj partner reći,kako sad to?

Nisam ukrala novce dao mi je,ali sin je prijavio da sam ga prevarila za novce?

DA LI MOGU REĆI NA POLICIJI AKO ME POZOVU DA ŽELIM SAMO IZNIJETI SVOJU OBRANU BEZ DODATNIH PITANJA ALI DA MI NE ZAPRIJETE ISTRAŽNIM ZATVOROM?

Hvala?

 

Ažurirano

 

I što to znači da sin može biti u eventualnom postupku,ne razumijem,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija niti određuje istražni zatvor niti se nju što pita po tom pitanju. Istražni zatvor određuje jedino i isključivo sud na zahtjev DORH-a.

 

Obzirom na sve ove peripetije u vašem odnosu (bez uvrede, ali tako ispada), policija vas (odnosno vašeg partnera) više uopće neće shvaćati ozbiljno i to će najvjerojatnije biti riješeno kod njih.

 

A sin neka sam rješava svoj odnos sa ocem, ionako je to samo njihova stvar.

 

Kada sam rekao u eventualnom postupku, mislio sam ako bi sve ovo dovelo do kaznenog postupka pred sudom, ali ponavljam da se to, po svemu sudeći - neće desiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvi put kad su me priveli policija mi je prijetila ako ne priznam krađu da ću biti kod njih dok do ne odluči da li ću u istragu,do mi treba poslat rješenje o odbacivanju a već stiže ova prijava kao za prevaru,pa da li će to dalje utjecati na donošenje tog rješenja.Moj partner je promjenljiv on sve priča na policiji od a do ž,i bojim se da će i ovog puta prilikom ispitivanja potvrditi da mi je dao taj veći iznos recimo 25000kn i da će onda policija ponovno dostavljati ovu prijavu protiv mene na do.Moj patrtner treba ubrzo na operaciju da li policija može doći kod njega da ga ispita?Puno hvala na brzom odgovoru jako puno mi pomažete.

 

Ažurirano

 

i da li je dobro da ja kažem na policiji ako me pozovu da to nije istina i da mi nije nikad davao takve iznose,i da li sin može reći da je on imao toliko novaca a da sam ja to uzela na prevaru.hvala puno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvi put kad su me priveli policija mi je prijetila ako ne priznam krađu da ću biti kod njih dok do ne odluči da li ću u istragu...

 

Za ovakvo djelo, istraga se ne provodi niti se, obzirom na okolnosti, određuje pritvor niti istražni zatvor.

 

Policija vas može zadržati maksimalno 24 sata, i to ukoliko vas uhite, a ako se ne radi o uhićenju, onda vas mogu zadržati 6 sati, tako da je to rečeno više iz psiholoških razloga.

 

...do mi treba poslat rješenje o odbacivanju a već stiže ova prijava kao za prevaru,pa da li će to dalje utjecati na donošenje tog rješenja.

 

Gotovo sigurno ne.

 

Moj partner je promjenljiv on sve priča na policiji od a do ž,i bojim se da će i ovog puta prilikom ispitivanja potvrditi da mi je dao taj veći iznos recimo 25000kn i da će onda policija ponovno dostavljati ovu prijavu protiv mene na do.

 

Zavisi o tome što će partner reći.

 

Moj patrtner treba ubrzo na operaciju da li policija može doći kod njega da ga ispita?

 

Može.

 

i da li je dobro da ja kažem na policiji ako me pozovu da to nije istina i da mi nije nikad davao takve iznose,

 

Vi se možete slobodno braniti i šutnjom.

 

i da li sin može reći da je on imao toliko novaca a da sam ja to uzela na prevaru.

 

Sin može reći što ga volja, ali ao je partner podnio prijavu, onda je njegova riječ glavna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i još bih vas samo pitala sljedeće:mene policija još ne zove,zašto?prijava je bila 14.10.Moj partner me je ponovo danas molio da mu sina ne prijavljujem za prijetnju i da će on reći policiji da on od svega odustaje,ali kako ga ja poznam on se da navesti na opširan razgovor što će to policiji pogodovati,a drugo pitanje je ako je sin zvao policiju i rekao da sam mu prevarila oca da li policija postupa prema njegovoj prijavi?

Treće pitanje je da li je dobro da ako me policija pozove kažem ŽELIM IZNIJETI SAMO OBRANU BEZ DODATNIH PITANJA?

Hvala puno na odgovorima koji su mi pomogli

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mene policija još ne zove,zašto? prijava je bila 14.10.

 

Ne idu stvari tako brzo, gospođo. Policija također ima prioritete postupanja, a ovaj vaš nije među njima.

 

a drugo pitanje je ako je sin zvao policiju i rekao da sam mu prevarila oca da li policija postupa prema njegovoj prijavi?

 

Može postupiti, ali će se opet pitati samog oca, i njegova riječ će biti ključna.

 

Treće pitanje je da li je dobro da ako me policija pozove kažem ŽELIM IZNIJETI SAMO OBRANU BEZ DODATNIH PITANJA?

 

Možete i tako učiniti, a možete i ne iznositi apsolutno ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je moj partner rekao inspektoru preko telefona da odustaje od svega i da je sve riješio sa mnom,a prvo sam ja nazvala inspektora tada i rekla da ja i moj partner sjedimo zajedno u tom trenutku i da mu moj partner želi to reci;DA LI JE TO SAD POLICIJA povukla prijavu hvala vam puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...da li je pametno da ga kontaktiram ili da čekam...

 

Nema razloga da ga samonicijativno kontaktirate, on će vas u slučaju potrebe.

 

...i ako ne dobijem poziv u roku od 1mj da li me može zvati i nakon 1 mjeseca.

 

Može, ali realno ako to ne napravi u roku mjesec dana, teško da će to u proceduru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li može pomoći izjava koju sam napisala da moj partner izjavljuje da mi uvijek daje novčanu pomoć i nikad nije tražio i niti će kad tražiti pa je on to samo potpisao,da li i to može nešto značiti da prikažem inspektoru,i piše da je uredno i savjesno kao i bez prsile to potpisao,

hvala vam puno na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija