Jump to content

jdoo ili kucna radinost za terenske masaze


pierra

Preporučene objave

nezaposlena sam osoba,bez srednje skole. razmisljam si uplatiti tecaj masaze i masirati terenski po kucama. da li je to moguce raditi legalno tipa jdoo ili kucna radinost,sporedno zanimanje-obavljanje usluznih djelatnosti? ako je moguce,da li moram iznajmiti poslovni prostor ili se mogu registrirati na adresu stanovanja,s obzirom na to da bi radila iskljucivo terenski? treba li fiskalna blagajna ili se pisu blok racuni?

kako se onda prijavljuje promet, mirovinsko i zdrastveno?trebam li imati knjigovođu? u blokadi sam na fini,trebam li otvoriti privatni racun ili poslovni?gdje se mogu dodatno informirati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao kučnu radinost ne možete. Najbolji oblik bi vam bio obrt (u ovom slučaju mobilni servis za masažu), no imate problem što je ta djelatnost 96.04.01 Masaža tijela svrstana u Pravilnik o vezanim i povlaštenim obrtima te bi za otvaranje takovog obrta morali imati najmanje SSS (3 god) i položeni stručni ispit za masera. Isto tako vaš OIB bi bio i OIB obrta te bi vam račun bio podložan ovrsi.

 

JDOO možete otvoriti bez tih uvjeta no da li bi vi mogli obavljati taj posao samo s tečajem ili bi morali zaposliti masera, o tome bi se trebali dodatno informirati u Uredu za gospodarstvo ili kod Hitro.hr u područnoj poslovnici FINA-e.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija