Jump to content

nasljeđivanje priključaka za struju i vodu..


sid

Preporučene objave

molim vas da mi odgovorite na pitanje...

u suvlasništvu sam sa bakom zemljišta na kojem se nalazi vodomjer, koji pokriva naš vikend objekat kao i vikend objekat moje macehe, a koja je nakon ostavine iza mog pokojnog tate preuzela račune za vodu i isti glase na nju, iako to rješenjem o nasljeđivanju nije konkretno navedeno.

dakle, ona plaća račune za tu cjelokupnu vodu mog i njenog vikend objekta, a ja joj podmirujem sukladno svom/njenom obračunu. s obzirom da nismo u dobrim odnosima sada me traži da ja napravim svoj vodomjer, jer ista polaže pravo na isti na temelju tih računa, a ja polažem pravo vlasništva na njega s obzirom da je vodomjer na mom zemljištu (i bakinom - koju ona btw.uzdržava temeljem ugovora).

tko je stvarni vlasnik tog vodomjera?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj tata je bio vlasnik dviju klijeti koje je spojio na jedan priključak za struju. nakon što je umro, oporučno je ostavio jednu klijet meni a drugu svojoj supruzi, mojoj maćehi.

priključak za struju je fizički na klijeti od maćehe, međutim na ostavini nije konkretno navedeno da taj priključak ide u nasljedstvo njoj.

sada ona polaže pravo na taj priključak jer na nju dolaze računi za struju, i mene traži da si napravim drugi priključak, što bi me iziskivalo nekih 20 tisuća kuna troškova.

pitanje je, da li ja moram raditi novi priključak ili i meni neko nasljedno pripada na taj priključak, pa bi možda mogla napraviti samo kontrolno brojilo, da razdvojimo potrošnju?

i da li stvarno taj priključak samim tim kaj se fizički nalazi u njenoj klijeti automatski pripada njoj iako to nigdje u ostavini nije navedeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija