Jump to content

Isplata za oduzeti dio nekretnine u privatnom vl


ACMILAN

Preporučene objave

Poštovani,

 

Pored kuće u izgradnji nalazio se neasfaltirani put. Prije same gradnje, a od tada je prošlo već 6-7 godina, nudili smo Općini XX otkup dijela našeg zemljišta uz taj put koji će biti potreban kada se on bude asfaltirao, jer je širina tog puta dosta uska - 3 m.

Tada nisu prihvatili i kao nisu bili zanteresirani za tu ponudu.

Međutim, nedavno je put asfaltiran i to u širini od cca 4 m širine, a kako je nama geodet bio na terenu radi naši potreba, označio je granice parcele i utvrđeno je da je asfaltiran dio našeg terena u širini od 1 m (možda malo više) i dužine cca 30m.

Dakle, zanima nas da li je mogće i na koji način tražiti da nam isplate što su nam uzeli dio parcele? Mi smo imali u planu raditi ogradni zid na granici svoje parcele no preduhitrili su nas s asfaltiranjem. Sada ga više ne možemo tamo postaviti.

Također se na našem terenu i to na nekih 2-3 m od granice nalazi telefonski stup. Da li i kome se možemo obratiti za njegovo izmještanje?

Zahvaljujemo svima na odgovoru...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokusat cu za pocetak pisanim putem obratiti se takvim prijedlogom Opcini pa cemo vidjeti kako dalje.

Kad bi teoretski (necemo u stvarnosti) mi htjeli na međi (dakle asfaltiranom dijelu) napraviti ogradu, sto bi se desilo? Dali inace postoji neko ogranicenje tipa od ruba parcele toliko i toliko pa da svejedno ne bismo mogli postaviti zid na tom mjesru (visine cca 120 cm)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi onda značilo da ukoliko tražimo isplatu za oduzeti dio i oni stvarno isplate i postanu vlasnici tog dijela, tada zapravo ogradu moramo raditi još više unutra da bi se poštovala ta udaljenost od sredine prometnice? Znači da bi zapravo morali prihvatiti da su nam uzeli dio i napraviti tik do tog asfalta i šutiti jer ćemo morati seliti još dalje. Hm, baš jadno. U svakom slučaju provjerit ću točno što stoji u prostornom planu.

Inače, riječ je o i tako uskoj prometnici, a upućena je prema samo nekolicini kuća (nije glavna cesta u tom naselju). Susjedi sa suprotne strane ceste imaju visoke zidove tik do te novoasfaltirane ceste. Susjed ispod nas je na ovaj način također ostao bez još većeg dijela svoje parcele no on je star i do daljnjega ne vjerujem da će itko od njih uopće se baviti tim pitanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U prostornom planu nije definirano ništa za takvu cestu, ona nije niti uređena niti označena, nema crte sredine na njoj jer je uska i vodi do nekoliko kuća.

Po tome bih mogla zaključiti da bi teoretski bilo moguće graditi zid do međe (tako ima većina susjeda sa suprotne strane i zadnja kuća u ulici s naše strane, nitko nije radio ustupak).

Kad bi oni eventualno pristali na prodaju, tko plaća troškove koji bi prethodili - u smislu neke identifikacije veličine otuđenog dijela i sl.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija