Jump to content

Prezime na ulaznim vratima


gawrun

Preporučene objave

Vrlo jednostavno, naslijedio sam stan i sada je u mom vlasništvu no još nisam promijenio bakino prezime koje još uvijek stoji na vratima. Da li po zakonu moram staviti svoje prezime na ulazna vrata svog stana, uzimajući u obzir da u novogradnjama ljudi uopće nemaju nikakva prezimena na vratima?

 

1. Da li uopće na ulaznim vratima mog stana u stambenoj zgradi mora stajati ikakvo prezime?

 

2. Da li to prezime mora biti moje, vlasnikovo ili može ostati bakino? ili mogu ostaviti bakino i staviti svoje, (svoje iz određenih razloga) ne želim staviti?

 

Naime jučer sam susjedima zvao policiju zbog remečenja javnog reda i mira i policija se koncentrirala na to s prezimenom pa me zanima kako je zakon po tom pitanju....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

okej, ali to je slučaj u kojem nemam ništa na vratima. a kakav je zakon po pitanju prezimena na vratima koje nije moje, dakle ostalo je bakino prezime, ja ga iz određenih razloga ne želim micat i sad me zanima da li postoji neki zakon po kojem ne smiješ imat prezime koje ti nemaš na vratima, a ti si vlasnik stana? dakle, da se razumijemo, prezime nije izmišljeno, ja i ona smo živjeli u stanu, sad sam ostao samo ja, a imam drugo prezime. smijem li ostaviti njeno prezime i NE STAVITI SVOJE bez brige za neku kaznu ili nešto slično?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Poštovani, živim u zgradi i na istom katu stanuje gospođa, imamo isto prezime. Ona stalno lijepi na moj sandučić moje ime a ja ne želim da mi piše moje ime, nego samo prezime. Ja uredno ako vidim da je u mom sandučiću njezina pošta ubacim njoj, a ona moju poštu baca mislim da i ja imam pravo na zaštitu podataka i da mi na sandučiću ne mora pisati moje ime. Jesam li u pravu? Ne vidim problem ubaciti meni ako poštar zabunom ubaci njoj moju poštu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Problem je što ona nije ovlaštena lijepiti Vaše ime na poštanskom sandučiću. Inače isticanje Vašeg imena i prezimena u ovakvom slučaju ne bi predstavljalo prekomjernu obradu osobnih podataka. Možete li se s njom sporazumjeti na način da si uz prezime naznačite prvo slovo svoga imena (ukoliko je različito od drugih sustanara s istim prezimenom). 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija