Jump to content

Pronevjera


phoenix123

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Kroz 2 mjeseca sam na radnom mjestu pronevjerio cca 40 000 kuna.

Poslodavac mi je, naravno, dao izvanredan otkaz, morao sam potpisati izjavu da sam ti napravio i zadužnicu.

Obećali su mi da me neće prijaviti te da ćemo se dogovoriti o otplati.

Javio sam im se par puta, ali nisu se više htjeli javiti. Nakon toga su me prijavili policiji. Priznao sam sve, rekao sam da sam ih probao kontaktirati i ništa. Također, rekao sam da ću sav iznos vratiti najbržim tempom koji mogu. Novac sam koristio za pokrivanje kockarskih dugova. Bio sam ovisnik i jedva sam se iz toga izvukao.

Jučer su pozvani svjedoci da daju izjave u svezi mog slučaja. Meni još nije stigao nikakav poziv.

Nemam primanja nikakvih, imam dosta veliki kredit, nikad nisam osuđivan, ništa. Imam 28 godina. Također, poslodavac mi nije isplatio zadnju plaću, iako je se nigdje nisam odrekao. Što mi je činiti? Dajte mi neki savjet. Samo da ne završim u zatvoru. Mogu li se izvući s uvjetnom ako se obvežem novac vratiti? Naučio sam na težak način školu i jako se kajem, ali vrijeme vratiti ne mogu.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vrlo ste nezavidnoj situaciji, i vama nitko više ne vjeruje! Pa da i imate najbolju namjeru vratiti novac, ne znam kako ćete to uspijeti? S tim da ste nezaposleni, imate veliki kredit i kockate, a i s takvom biografijom, teško ćete naći drugi posao...(osim da prodate nešto veliko, nekretnina i sl. ako imate). Možete tražiti da se za iznos zadnje plaće umanjio vaš dug i obećati da ćete sve vratiti...i možda prođete s minimalnom kaznom zatvora, a lako moguće i s uvjetnom. Možda da dobrovoljno sami odete u neki centar za liječenje ovisnosti i redovno ga pohađate, to će ići u vašu korist da se želite promijeniti i dalje normalno pošteno živjeti. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

 

Prestao sam s kockanjem, bio sam na savjetovanjima i više s time nemam problema. Intenzivno tražim novi posao u drugoj sredini pa se nadam da će nešto upaliti. Kredit mi je trenutno prebačen godinu dana na osiguranje pa ne trebam plaćati. Inače sam ok osoba, nikad nisam nikome naudio ili sl. I na radnom mjestu sam radio dulje vrijeme s odličnim rezultatima, ova pošast me uništila.

Ne znam što da više radim, van sebe sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro da ste stali na ovom iznosu (zbog kvalifikacije).

 

Radi se očito o produljenom kaznenom djelu pronevjere iz čl. 233. st. 1. KZ-a, za koje djelo je zapriječena kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina. Uz sve ovo što ste ovdje naveli, dakle priznanje, kajanje, obveza na povrat (glede čega dajte poslodavcu suglasnost za prijebojem glede zadnje plaće), dosadašnju neosuđivanost, problem kockanja te mlađu životnu dob - ići će uvjetna osuda, moja procjena je 10-12 mjeseci uvjetno na 2 godine sa obvezom povrata otuđenog iznosa u određenom roku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

krenite vracati novac cim prije. a u krajnjem slucaju ako isti vratite u cijelosti prije okoncanja kaznenoga postupka misljenja sam da ce te dobiti samo uvjetnu kaznu.

 

Ako još netko ima bilo kakvu informaciju, komentar ili savjet, molim da napiše.

 

Hvala.

 

Ažurirano

 

Puno hvala.

Ne znate ni sami koliko ste me umirili.

Ne spavam već danima. Znam da je moja krivica i sam sebe se iskreno sramim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne cekajte s skupljanjem, vec uplatite koliko sada mozete, cuvajte potvrdu o uplati, i tijekom postupka, uvijek istu prilozite.

 

Jučer su pozvani prvi svjedoci na sud u svezi mog slučaja.. koliko vremena otprilike imam? U teškoj sam situaciji. Pokušavam skupiti 5000 da barem pokažem dobro volju za vraćanjem u početku.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija