Jump to content

Predaja ostavine


Problemus

Preporučene objave

Poštovani forumaši,

 

Molim Vas da mi pomognete svojim iskustvom ili dobrim savjetom.

 

Slijedi kratki proces događanja:

 

12/2013 - umro mi je tata (koji iza sebe ostavlja stan u centru grada i ja sam jedina nasljednica - kćer)

 

U 7/2016 sam pokrenula postupak ostavinske rasprave koja je održana u 10/2016.

Na ostavinskoj sam ostala šokirana jer sam saznala da je ostavinska već održana na zahtjev Grada Zagreba prošle godine (08/2015) jer Grad Zagreb ima pravni interes u imovini (jer je tata stan kupio od Grada Zagreba prije puno godina a otplaćuje ga u ratama od stotinjak kuna i ostalo je za otplatiti oko 4.000 kn koje redovno plaćam -- uplatnice čak stižu na moju adresu).

Poziv na ostavinsku nije došao do mene jer kako navode NISU MOGLI NAĆI NASLJEDNIKA pa su me "tražili" putem objave u Narodnim Novinama te je nakon toga svega sve pripalo gradu.

 

Ne znam na koji način su uopće tražili Nasljednika, odnosno mene, (osim putem NN) jer živim na stalnoj adresi (na koju čak stižu i uplatnice za stan). Da li je to propust javnog bilježnika? matičara? odnosno zanima ne tko je odgovoran (da ga usput tužim) i na koji način da se sad borim za svoj stan? (na koji se grad upisao)

 

(budući da sumnjam da bi se Grad Zagreb samovoljno sjetio mog oca i stana te pokrenuo ostavinsku - vjerujem da je u nečijem interesu bilo to sve pokrenuti i vjerojatno kupiti jeftino taj stan :mad:)

 

Svako iskustvo i pomoć je dobrodošla

uređeno: od Matrix
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je to propust javnog bilježnika? matičara? odnosno zanima ne tko je odgovoran (da ga usput tužim) i na koji način da se sad borim za svoj stan? (na koji se grad upisao)
gubite vrijeme istraživanjem tko je krivac,već ubrzajte sa tužbom uperenom protiv Grada i spor zabilježite u zemljišnim knjigama kako bi se osigurali od daljnjeg prometovanja nekretninom.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gubite vrijeme istraživanjem tko je krivac,već ubrzajte sa tužbom uperenom protiv Grada i spor zabilježite u zemljišnim knjigama kako bi se osigurali od daljnjeg prometovanja nekretninom.

 

 

Poštovani,

 

Hvala na odgovoru.

Danas sam također razgovarala sa susjedom pravnikom kojemu to baš i nije područje (bavi se kaznenim pravom) ali je rekao da pokušamo izvanrednim pravnim lijekom i tražimo ponavljanje postupka budući da je rješenje pravomoćno - ali nije siguran da li će to sud uvažiti - koje je vaše mišljenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate li koliko me ta parnica može okvirno koštati

teško za reći,obzirom da ovisi o mnogo čemu
ima li šanse da ju izgubim iz ikojeg razloga
i najčistiji spor u parnici se može izgubiti,npr zbog procesnih pogreški,loše postavljenog tužbenog zahtjeva i sl.,no odvjetniku koji zna svoj posao se takve greške nebi trebale desiti.

Shvatam da je trošak,ali radi se o nekretnini stanu,glede čega vas troškovi nebi trebali pokolebati da ostvarite svoj interes,uz napomenu da ukoliko uspijete u sporu,suprotna stranka će biti odlukom suda obvezana da vam nadoknadi prouzročene parnične troškove.Izbor je na vama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija