Jump to content

Gradnja gospodarskog objekta na poljoprivrednom zemljištu (vinogradu)


DanielF

Preporučene objave

Poštovani,

čestica čiji sam vlasnik je vinograd površine 1550m2 i prema važečem prostornom planu Općine Jelse iz 2008 god. izvan građevinskog područja gdje ne postoje tradicionalne poljske kućice moguća je gradnja gospodarskog objekta površine 30m2 i visine 3,5m, odnosno 15m2 ukoliko se nalazi u zaštičenom području. Čestica je udaljena 150m od obalnog pojasa. Koristila bi se isključivo za potrebe skladištenja alata i opreme za obradu zemljišta. U općini se pozivaju na novi prostorni plan koji još nije stupio na snagu i tvrde kako izgradnja takvih objekata nije dozvoljena.

Mogu li se je pozvati na važeči prostorni plani, odnosno mogu li izgraditi objekt površie 15m2 izvan građevinskog područja?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nije stupio na snagu tj., još je u izradi, da.

 

Zakon o prostornom uređenju

 

čl.110

(2) Odluka o donošenju prostornog plana koji donosi županijska skupština, odnosno skupština Grada Zagreba objavljuje se u službenom glasilu jedinice područne (regionalne) samouprave koja je odluku donijela.

(3) Odluka o donošenju prostornog plana koji donosi gradsko, odnosno općinsko vijeće objavljuje se u službenom glasilu jedinice lokalne samouprave koja je odluku donijela, a ako tog glasila nema, tada u službenom glasilu područne (regionalne) samouprave.

 

č.111

(1) Odluka o donošenju prostornog plana sadrži:...

5. odredbu o prestanku važenja, odnosno važenju prostornog plana koji je bio na snazi do donošenja novog prostornog plana, ako takav postoji

6. odredbu o stupanju na snagu prostornog plana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija