Jump to content

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju ujak/nećak


agadir

Preporučene objave

Primatelju osiguranja ujaku od 85 godina davatelj osiguranja je bio nećak koji je umro. Nećak nije imao blisku rodbinu (roditelji,braća,setre,djeca) pa je na ostavinskoj raspravi njegova imovina pripala rodbini kojih ima 6.

Na ostavinskoj raspravi nije spomenut ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.Zanima me kakav je sada status toga ugovora, jeli isti prelazi na ovu rodbinu, i što oni trebaju poduzeti glede istog budući da je ujak još uvjek relativno samostalan, on također nema nasljedstva tako da su i njegovi zakonski nasljednici ista rodbina.

Može li rodbina smatrati da nakon smrti ujaka neće biti ostavinske rasprave obzirom da je ugovor aktivan.Na koji način ugovor može prestati važiti i pod kojim uvjetima.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala Vam na odgovoru,ali molim za jedno pojašnjenje,može li jedan od zakonskih nasljednika izvršiti zabilježbu na nekretnine samostalno, ili mora imati pristanak od sviju nasljednika.Napominjem da ovaj nasljednik uglavnom brine o primatelju osiguranja.

Također me zanima, jeli nakon eventualne zabilježbe primatelj dobiva Rješenje o zabilježbi, ili isto ide osobi koja ga zastupa u ovom predmetu.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija