Jump to content

Tužiti ili ne tužiti...?


acacic123

Preporučene objave

Cijenjeni forumaši, pravnici,

 

Imam dilemu. Radi se o mojoj želji da sudski tužim oca za psihičko maltretiranje u doba mog djetinjstva. Zanima me kakva je sudska praksa te jesu li takve stvari prolazile na sudu.

 

Otac je najblaže rečeno idiot koji je cijeli život maltretirao svoju obitelj (suprugu i djecu) ali je to radio suptilno, bez većih fizičkih izgreda, ali je i toga bilo. Također zlorabljenje djece radi fizičkog rada bilo je svakodnevno (zidanje kuće, radovi u polju,..), djeci (konkretno meni, jer nas je četvero djece) uskraćivani su socijalni kontakti sa vršnjacima i sl.

 

Radi maltretiranja u dobi od šeste do šesnaeste godine imam problema u vidu smetnju koncentracije, bijesa, mržnje prema njemu i tjeskobe. Ne živim više s njim, imam svoju obitelj i u drugome smo gradu. Otac je nasilan, posjeduje ilegalno oružje iz razdoblja DR, te je više puta prijetio ljudima, čak i unutar obitelji.

 

A propos ti prijetnji ne može mu se ništa dokazati jer su ljudi kojima je prijećeno u strahu i gotovo sigurno na sudu neće ništa posvjedočiti..

 

Nitko nema pravo uništavati ničiji život a ponajmanje život vlastite djece. Satisfakciju bih potražio na Sudu ali ne znam ima li smisla upuštati se u pravne zavrzlame upitnog ishoda?

 

Zahvaljujem Vam na pomoći,

 

srdačan pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...
Virtalni, hvala na brzom odgovoru!

 

Može li se barem anonimno prijaviti policiji ilegalno držanje oružja, streljiva i minsko-explozivnih tvari i naprava? Pošto se radi o drugom gradu. Kako?

 

LP

 

pitanje koje se postavlja,kako ce ustvrditi da li netko posjeduje nesto-odgovor sudski nalogom za pretres,pitanja hoce li sudac

izdati sudski nalog na anonimam poziv da bi bi se nekome pretresalo vlasnistvo na osnovu anonimne prijave?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija