Jump to content

Nasljeđivanje automobila i dugova


Mica1986

Preporučene objave

Poštovani,

Molim pomoć: nakon smrti majke nasljedila sam jedino automobil koji je 2003. godište. Iza majčine smrti ostalo je oko 60 000 kn duga prema banci (kredit, minus i sl.).

Pitanje: da li ja kao jedini nasljednik nasljeđujem dug u visini vrijednosti automobila ili ne nasljeđujem nikakav dug s obzirom da je u pitaju pokretnina?

Hvala na pomoći...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da je ostavinska rasprava gotova i da ste prihvatili nasljedstvo! Automobil koji ste naslijedili sigurno ne vrijedi puno s obzirom na godište i bilo bi dobro da se pripremite ako banka pokuša ovrhu! Trebali biste imati službenu procjenu vrijednosti automobila a i taj iznos možete umanjiti za troškove sprovoda ako ste ih snosili i imate račune! Naravno da i pokretnine ulaze u naslijeđenu imovinu! Zamislite da ste naslijedili vrijednu umjetničku sliku ili kilogram zlata!:no-no: Ne pregovarajte s bankom o iznosu koji ste im spremni vratiti jer oni žele sve i pokušati će vas navesti da priznate cijeli dug!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...
prije 12 minuta, brdjik je napisao:

Pozdrav,

Što u slučaju da je ostavinska zaključena gdje ja prihvaćam nasluedstvo u pogledu automobila, ali isti još nije prepisan na mene?

Pretpostavljam da ste zakonski nasljednik i da je postupak pravomoćno okončan, ako je tako onda ste vlasnik tog automobila. Za dugove odgovarate do visine vrijednosti nasljeđenog dijela imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 51 minuta, brdjik je napisao:

Radi se o starom autu, 2001. godište. Dakle, morao bih nabaviti službenu procijenu vrijednosti automobila?

Za sada ne tj. ovisi u kojoj je fazi taj postupak naplate duga.

prije 52 minuta, brdjik je napisao:

Btw. Radi se o kreditu gdje moj pok otac nije bio dužnik, već jamac.

Što ste točno zaprimili od vjerovnika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, zaprimio sam obavijest o prijenosu potraživanja jedne agencije za naplatu dugovanja gdje spominju da su, na temelju nekakvog ugovora o cesiji između određene banke i njih, postali zakoniti vlasnici potraživanja koja se odnose na dospjelo nepodmireno dugovanje određenog glavnog dužnika, po kojem je moj pok otac bio suobveznik, a čiji sam ja nasljednik.

I iznos dugovanja.

I mole da izvršim uplatu.

 

Glavni dužnik je osoba koja je živa i kojoj mjesečno skidaju ovrhom 940 kn. Originalna rata kod plaćanja kredita banci je bila 840 kn mjesečno. To ništa ne piše. Al sam saznao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija