Jump to content

Komunalna naknada i više vlasnika


ptica365

Preporučene objave

Poštovani,

 

kao prvo postoji mogućnost da sam ovo postala u krivu temu, i ako je tako, ispričavam se.

 

Molim Vas za pomoć - kuća na kat, u prizemlju se nalaze dva stana, od dva različita vlasnika koji ne zive tamo, ali su vlasnici pokrenuli postupak legalizacije svojih dijelova koji su se nekad vodili kao šupe - gornji kat je uvijek bio "uredan" i legalan.

Gornji kat je od jednog vlasnika koji je tamo i prijavljen i zivi tamo, točnije od moje svekrve koja je to prije manje od pet mjeseci naslijedila od svog supruga.

Obiteljski odnosi su jako loši, pa da ne ulazim u dubioze, zanimalo bi me slijedeće:

stiglo je rješenje od komunalne naknade kojim je riješeno da se mojoj svekrvi naplaćuje komunalna naknada od cijele kuće - iako ona nema veze s prizemljem (koje je pripalo drugim članovima porodice).

Što nije njoj komunalna naknada trebala ostat ista jer se samo ime vlasnika promijenilo (nasljeđivanjem) kvadratura je ostala ista, a ostatak kuće točnije prizemlje naplatit ostalim vlasnicima?

Kako je mogu potrazivat davanja za cijelu kuću kad je vidljivo da nije vlasnik cijele nekretnine?

 

Hvala Vam unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, postupak utvrđivanja odnosno obračuna i plaćanja komunalne naknade je upravni postupak u kojem se donosi prvostupanjsko rješenje, s mogućnošću žalbe drugostupanjskom nadležnom tijelu, sukladno uputi o pravnom lijeku koje svako rješenje mora sadržavati. U tom postupku službena osoba samostalno utvrđuje sve relevantne činjenice i okolnosti bitne za određivanje visine komunalne naknade u svakom pojedinom slučaju, što bi značilo da bi valjalo priložiti i dokaze o su/vlasništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija