Jump to content

ovrha-založno pravo i novo rješenje


networker

Preporučene objave

molim vas za pravno mišljenje.dug nastao temeljem doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje obrtnika nastao je od 2000-2007g kada sam zatvorio obrt.uz raznorazna rješenja žalbe i slične radnje porezna me je ovršila 2009g založnim pravom na moje nekretnine sa xxxxx iznosom.žalio sam se na rješenja i ovrhu i nakon odbijenice drugog stupnja podnio sam 2013g žalbu Upravnom Sudu.Upravni sud je dosudio u moju korist poništio rješenje porezne iz 2009g kojim sam ovršen i naložio da se u novom utvrđivanju duga postupi po pravilima ZUP-a.drugostupanjsko tjelo je usvojilo presudu i u veljači 2014g naložilo prvostupanjskom tjelu da predmet ponovo obradi. tad počinju određeni problemi .to rješenje se zaturilo u poreznoj i meni nije dostavljeno ali najbitnije nije ni postupljeno po njemu.u 2016g pozvan sam u poreznu da će me prisilno naplatit sva moja dugovanja po poništenom rješenju.tad smo tragom svih rješenja uočili i to meni vrlo bitno koje je u moju korist i koje je službenica propustila poslat i postupit po njem.tad je nastala lagano panika i nabrzinu mi je izdano novo rješenje na relativno prihvatljivu sumu jer su uvažili zastare osim 2006i 2007g i na njega sam ponovno ovršen založnim pravom.tad se desilo da su u funkciji oba založna prava i ono od poništenog rješenja i ovo novo.

pitanje;

dali je zbog poništenog rješenja Upravnog Suda poništene i sve pravne radnje iz tog rješenja pa i ovrha i založno pravo temeljem njega.

dali sam morao dobit rješenje o poništenju te ovrhe i dali su mi trebali izvršit brisanje založnog prava.

dali se moglo izdat novo rješenje dok se staro ne poništi i dok sam pod založnim pravom(otpisana su mi dugovanja a ja sam pod založnim pravom).

ja sam se žalio na novo rješenje jer smatram da su mi nastupila i relativna zastara,jer ako je poništeno rješenje iz 2009g a novo zaduženje 2016g da je prošlo 5g.

dali su opomene za plaćanje poreznog duga temeljene na iznosima iz poništenog rješenja (znači neistinite) razlog za prekid zastare ili su nevažeće kao radnje proizašle iz poništenog rješenja.

hvala jako mi je bitan kvalitetan odgovor radi pokretanja novoga Upravnog Postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija