Jump to content

Birački spisak


lucadva

Preporučene objave

Poštovanje svima, nadam se da sam napravila pravi izbor pod foruma, pitanje je da li mi kao fizičke osobe možemo doći do biračkog spiska za našu izbornu jedinicu. Realno nas je 111, a u biračkom spisku 234 . Ovih 100-tinjak su po Amerikama, Australiji, Njemačkoj , Srbiji ( vlasnici kuća s državljanstvom RH ). Podatci nam trebaju za pripremu referenduma.

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je meni poznato, uvid u registar birača jeste javan, ali isključivo za svoje osobne podatke, dakle, ne i za tuđe.

 

Na ovoj stranici, ako vam je točan broj registriranih birača problematičan - možete provjeriti koliko ima upisanih birača po pojedinoj adresi, pa posrednim putem doći do njhova točna broja.

 

Doduše, kako spominjete referendum, mislim da imate pravo dobiti podatak od Ministarstva uprave o točnom broju upisanih birača, ali o identitetima birača, smatram da ne. No, možete probati.

 

Ukoliko sumnjate da se radi o tzv. fiktivnim biračima, možete to prijaviti policiji, pa će oni izvršiti terensku provjeru i vidjeti da li ti ljudi doista prebivaju na tim adresama ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija