Jump to content

Agencija za nekretnina


emka

Preporučene objave

Poštovani,

u situaciji sam da se na moj oglas o prodaji stana javila agencija koju nisam angažirala sa željom da sa mnom potpiše ugovor o prodaji stana. Napomenula sam da nema problema ukoliko posredničku uslugu zaračunaju kupcu (kao stvar dogovora) ništa ne gubim ja osobno. Međutim što u takvoj situaciji ako se meni preko oglasa javi direktno kupac a ja imam potpisan ugovor sa agencijom. Da li je uobičajena praksa da agencije "love" preko oglasa i što u takvoj situaciji može za mene kao prodavatelja poći "krivo". Hvala na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moze poci krivo samo ako ne ispostujete ono sto ugovorite s agencijom...

 

tako da lijepo napisite da vi ne snosite nikakve troskove, provizije i sl. te da nemate nikakve obveze prema njima bez obzira tko i kako kupi stan!

 

ne zastupaju vas eksluzivno, te mozete se oglasavati kod trecih strana, naci kupca bez njih, i prodati stan trecim osobama, bez placanja ikakvih troskova, provizija i sl danoj agenciji...

 

pa neka onda to od svog kupca traze...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

U primjerku ugovora agencije piše..."Posrednik i Nalogodavac mogu jednostrano pisanim putem otkazati ugovor i prije isteka ugovorenog roka s otkaznim rokom od 15 dana, ali se u tom slučaju Nalogodavac obvezuje platiti Posredniku punu posredničku naknadu ukoliko naknadno u bilo koje doba sklopi bilo kakav pravni posao o prijenosu prava vlasništva ili zasnivanju bilo kojeg drugog stvarnog prava u svezi predmetne nekretnine sa osobom koja je s Posrednikom potpisala zapisnik o razgledavanju nekretnine kao i ako sklopi takav pravni posao s bračnim drugom, bratom ili potomkom te osobe.

Nadalje..."ukoliko Nalogodavac sam nađe treću osobu koja bi s njim sklopila pregovarala o sklapanju pravnog posla za koji je angažirao Posrednika, Nalogodavac se, bez odgode, obvezuje obavijestiti Posrednika o osobnim podacima te treće osobe. Ukoliko se uspostavi da je navedena treća osoba došla do Nalogodavca preko Posrednika (dokaz je potpisan zapisnik o razgledavanju nekretnine od strane te treće obove) Nalogodavac se obvezuje isplatiti posredničku naknadu sukladno čl. 2 ovog Ugovora, a takošer se obvezuje isplatiti posredničku naknadu ako Nalogodavac sklopi pravni posao s bračnim drugom, bratom, sestrom ....

Dakle meni se sve vidi ok ili mi je nešto promaknulo.....

Puno zahvaljujem na svakom savjetu. Srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija