Jump to content

Koliko pripremnih ročišta


kira

Preporučene objave

Poštovani !

Koliko sud može zakazati pripremnih ročišta,!?. U jednom parničnom postupku zakazano je i održano/odloženo nekoliko pripremnih ročišta, dali je to moguće i pod kojim uvjetima.

Činimi se da odvjetnici opunomoćenici odugovlače, uvijek na zakazanom pripremnom ročištu nađu neki razlog da se isto odloži, a nda svoju slugu naplaćuju u punom iznosu kao da je pripremno ročište stvarno i održano.

Molim pomoć.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na pripremnom ročištu određeno je vještačenje na licu mjesta po vještaku geodetske struke,,no sudac nije izdao rješenje o vještačenju samo poziv vještaku,zatim sud nije bio na ročištu niti je napravljen zapisnik #ročište na licu mjesta".

Dakle ročište bez suda, i bez zapisnika,,,kakvo je to onda ročište i kako ga odvjetnik naplaćuje.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Stranka tijekom parnice plaća svog odvjetnika za poduzete radnje i na zaključenju glavne rasprave ističe zahtjev da sud obveže suprotnu stranku na naknadu tih troškova,međutim to neznači da će sud dosuditi sve troškove,odnosno će biti priznati samo troškovi po odvj.tarifi koji su bili nužni za vođenje parnice,neovisno što je stranka odvjetniku platila više.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam odvjetniku otkazala punomoć prije okončanja postupka, a on je valjda iz revolta, poslao "troškovnik", svojih troškova u kojima je nazidao svega i svačega, između ostalog i one radnje koje nije naložio sud, primjerice uviđaj na licu mjesta i naknadu za ročište koje nije održano, kako sam prethodno psala.(rčište bez naznočnosti suda i zapisnika).

Ja mislim da mu pripada trošak za stvarno izvršene radnje i one koje je sud naložio., uz prethodno predočenje namjere poduzimanja radnji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija