Jump to content

Lista imena sudaca


anonimno

Preporučene objave

je napisao:

Molim vas. Da li negdje na netu mogu doći do podataka, imena sudaca na pojedinim sudovima? Da li su ti podaci javni=?

 

na linku sudačke mreže naći ćete imena sudaca koliko sam vidjela u skoro svim sudovima..

(istina da na stranicama nije neka gužva po pitanju posjeta, ali su u startu unijeli ove podatke i za suce, drž. odvjetnike, vještake, tumače..)

 

jednako ih možete naći i na stranicama/linkovima pojedinih sudova..

linkove možete naći i ovdje na legalisu, a i na stranici ministarstva pravosudja, naravno za one sudove koji ih imaju..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo sam se zamislio oko nekih stvari. Gotovo svaku udanu ženu koju poznajem, a da je pritom i visokog stručnog obrazovanja, u pravilu je zadržala i svoje djevojačko prezime.

Zanimljivo. Ali ipak mi je zanimljivije kako su neke žene na kraju promijenile i uzele samo muževo prezime ili su zadržale samo svoje (djevojačko), i to kada su počele raditi na sudu.

Zašto... hm.. bilo bi pre očito kada bi tako direktno znali čije su. Judex inhabilis i judex suspectus bi u često slučajeva mogli primjenjivati.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz moje prakse, kao buduća stranka obavio sam preliminarni razgovor sa odvjetnicom. Ona se samo formalno razvela od supruga, tada predsjednika županijskog suda. Žive zajedno sa djecom

Obzirom na osobne interese odvjetnice, odustajem od njenog angažiranja kao odvjetnice, međutim poslije u sudskom predmetu odluku donosi sudac - predsjednik županijskog suda upravo takvu, iz kojih razloga njegovu (neformalnu) suprugu nisam htio uzeti kao odvjetnicu.

 

Ili drugi primjer: na malom sudu - općinskom dvije sutkinje se se izuzele iz parnice formalno iz zdravstvenih razloga. Stvarno: nisu htjele dovesti u pitanje svoju čast i ugled.

Tko je treći sudac koji će takvu parnicu prihvatiti?

Naravno - kćerka zamjenika predsjednika županijskog suda i suca koji odlučuje u istražnom postupku.

 

Dakle, kada bih htio podnijeti kaznenu prijavu protiv kćerke a za to postoji barem "deset" razloga, istraga ne bi bila provedena. Pa neće valjda tata voditi kazneni postupak protiv vlastite kćerke, koja uostalom ne bi preuzela parnicu a da nije sigurna da neće odgovorati za npr. u sudskom potupku korištenju lažnog medicinskog nalaza (u ovom slučaju i sama liječnica iz tog gradića priznala je da izvršila krivotvorenje).

 

Itd.

 

Dakle, bez obzira što sami suci na ovakav način priznaju da ne poštuju propise / pravni poredak Republike Hrvatske, dakle od Obiteljskog zakona (pitanje reguliranja braka), ZPP-a (rodbina ne smije "imati vlastitu firmu" i to sa tvrtkom: Republika Hrvatska) već i svoje lokalno - porodične interese jednostavno provode kroz sudske odluke.

 

Kako su ono rekli u Kumu? Sve ostaje u porodici?

 

I vjerujte mi, Kum je toliko pošten da to u svojoj pravničkoj praksi neće doživjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada ste načeli temu. Ja bih mogao pričati do jutra i nabrajati primjere. Nepotizam je u ovoj državi beskonačan. Mi smo sada načeli primjere sudova, drž.odvjetništava jer se radi o našoj struci a i kada dotaknemo pitanje sudova i sudaca, svi se odmah nakostriješe.. naravno. A želite li da počnemo nabrajati primjere nepotizma u državnim tvrtkama, drž.upravi, (Hep, Ina, Hž..)?

Pitanje je da li nepotizam spada u određenu grupu korupcije? Za mene da..

Žao mi je što sam ostao u ovoj državi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija