Jump to content

Kako do podataka o naljednicima?


matija_sikic

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam ostavinsku raspravu koja se vodi već ohoho godina (preko 20) i nekoliko nasljednika je u međuvremenu poumiralo ali očito nisu provedene ostavinske rasprave ili ne reagiraju na pozive suda. Pretpostavljam da je radi toga i moja ostavina bila "zamrzuta" neko vrijeme.

 

Sad se napokon počelo, nadam se, odmrzavati i dobio sam rješenje suda u kojem me traži da dostavim podatke o nasljednicima (imena, OIB, adrese i rješenja o nasljeđivanju).

 

Zanima me kako i gdje doći do tih podataka?

Jel ja uopće smijem tražiti to ili mora odvjetnik. Na sudu su mi rekli da bi to navodno mogao zatražiti u matičnom uredu ali opet ne znam u kojem (gdje je rođen, gdje je živio) kada nisam s tim osobama bio u kontaktu pa me zanima jel postoji neko centralno mjesto gdje bi se mogli dobiti ti podaci? Bilo bi idealno kada bi se do tih podataka moglo pute e-maila, pošto sam ja u Zagrebu a tko zna gdje su ostali.

 

Ja sam mislio da te podatke sud traži po službenoj dućnosti ali samo su mi se slatko nasmijali i rekli da to trebam sam.

 

Hvala na pomoći.

 

Matija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Činjenica da Vi niste u mogućnosti saznati tko su nasljednici i dali ih uopće ima,nije zapreka da sud primjenom odredbi čl.218.Zakona o nasljeđivanju izvrši pozivanje oglasom,i nakon toga nastavi sa ostavinskim postupkom.

Naravno,ukoliko se nakon.pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju pojavi novi nasljednik,on nije vezan njegovim učinkom i svoja nasljedna prava može ostvariti u parnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija