Jump to content

Zatvranje j.d.o.o.


ena2016

Preporučene objave

Prijateljica mi ima otvoren j.d.O.o. koji nazalost nikad nije uspio poslovati.Nakon 2 godine su je zvali iz Trgovačkog suda i rekli joj da je firma izbrisana iz evidencije...međutim pošto je ona nezaposlena, kao vlasnik je zaposlenik svoje firme i duzna plaćati doprinose. Ona ju je pokušala zatvoriti, ali joj je rečeno da ne moze zatvoriti j.d.O.o. dok ne plati sva dugovanja(dugovanja su doprinosi koje nije imala odakle isplaćivati). Možete li mi reći sto ona moze napravit u ovom slucaju? Da li će njoj nastaviti ici obveza za plaćanje doprinosa dok god ne zatvori tvrtku,ali koju ne može zatvoriti jer ne moze platiti postojeća dugovanja.

Hvala Vam na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijateljica mi ima otvoren j.d.O.o. koji nazalost nikad nije uspio poslovati.Nakon 2 godine su je zvali iz Trgovačkog suda i rekli joj da je firma izbrisana iz evidencije...Ona ju je pokušala zatvoriti, ali joj je rečeno da ne moze zatvoriti j.d.O.o. dok ne plati sva dugovanja(dugovanja su doprinosi koje nije imala odakle isplaćivati).

 

Kada? Poslije brisanja iz evidencije?

 

Možete li mi reći sto ona moze napravit u ovom slucaju? Da li će njoj nastaviti ici obveza za plaćanje doprinosa dok god ne zatvori tvrtku,ali koju ne može zatvoriti jer ne moze platiti postojeća dugovanja.

 

Ako se radi o brisanju društva iz sudskog registra, društvo je prestalo postojati. Prestaje imovinsko-pravna odgvornost, pa tako i plačanje doprinosa. Zato, neka joj ne bude teško otići do Trgovčkog suda vidjeti što su točno napravili s tvrtkom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija