Jump to content

kredit + prijetnja


aranea

Preporučene objave

pozdrav, situacija je ovakva. Moj muž je jamac bivšoj curi svoga brata (mog šogora). Njih dvoje uzeli su zajednički POS-ov stan na konto njegove stalne adrese u Zagrebu i na konto njene djece. Kredit je uzet za opremu stana. Ona je mog šogora varala, u međuvremenu javno priznala vezu i ostala u vezi s tim novim čovjekom. ona sada ne želi plaćati kredit za koji je moj muž jamac i mom mužu je blokiran račun. Ona i moj šogor dijele stan. ni jedan ne želi van iz njega. Moj šogor zato jer se boji da tek tada neće plaćati kredit, a ona jer ima troje djece. Ona se konstantno prijeti mom šogoru. Kod svake svađe se prijeti da će nestati i da će ga srediti njen sadašnji dečko! Ona radi u HR pošti. Digne novac prije nego joj sjedne kredit. Na taj način banka se ne može naplatiti. ja imam poruku u kojoj je to sama potvrdila. Prošli mjesec ja sam se zaprijetila da ću joj zvati socijalnu službu jer imam razloga za to i ona to zna. Istu većer je došao njen novi dečko u stan u kojem ona živi sa mojim šogorom i on je napao mog šogora te mu zaprijetio da će ga propucati. Tada su platili kredit. Sada nije platila kredit i zaprijetila se šogoru da će ga njen dečko ubiti ukoliko ja pokrenem nešto ili ju prijavim socijalnoj. Šogor ništa ne prijavljuje jer se boji! Iskreno, da se radi o meni, odmah bi prijavila. Ali ovako nisam ni sama sigurna jer ne znam koliko je moj šogor siguran. Zanima me što učiniti i zapravo kako doći do svoje naplate, jer ona novac ima. Ali odbija plaćati jer se tako inati mom šogoru. Mogu li otići u stan koji nisu kupili oni već roditelji mog muža. i račun je kod njih. Moj svekar će drage volje otići po njega? U stan će nas svakako pustiti šogor jer stan glasi na njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijetnje mora prijaviti šogor.

 

Što se tiče nekih stvari, nisam te potpuno shvatio.

 

Na koga glasi stan? Ne tko je dao novac, nego na koga je u papirima?

 

Kredit nije dignut za kupnju stana, nego za opremanje?

 

Djeca su njena, a ne zajednička? Koliko dugo su njih dvoje bili u vezi?

 

I po što bi svekar išao u stan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da... velika sapunica. Ona ima troje djece iz prvog braka. U vezi je sa mojim šogorom bila više od 5 godine. Stan glasi na mog šogora. Ona je njemu ponudila 10000 kuna da izađe iz stana. Mi smo bili jamac njoj, a roditelji mog šogora i mog muža su bili jamac njemu za njegov kredit. Također je moj svekar kupio frižider za njihov stan. I mi smo kupili neke ormariće, lampe za kuhinju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po tome, šogor nema što izaći, ali moći će ju izbaciti jedino tužbom. I s tim treba krenuti čim prije, jer je ovakva situacija užasno komplicirana, a i moguće je da eskalira.

 

Bolje je da svekar ne ide tamo uredovati i tražiti novac, jer bi ga ona mogla prijaviti da je prijetili ili sl., pa bi to bila dodatna komplikacija.

 

Izbjegavati svaki konflikt i uzeti odvjetnika koji će sagledati sve aspekte situacije i odrediti pravni put kojim će se to riješiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija