Jump to content
tomislavwarm

Predaja u posjed

Preporučene objave

Kupio sam 4 čestice od tri suvlasnika. Imam kupoprodajni ugovor i tabularne izjave od svakog od njih da sam isplatio u cijelosti i da mi dozvoljavaju upis u grutovnica te ulazak u posjed.

 

Upisao sam se u grutovnica, ali jedan od njih mi osporava zemljište sa 1400 m2 (po grutovnica) ili 1100 (katastar). Stalno mi je govorio kako ja tu nemam ništa osim 300 m2 a naznačeno je da sam kupio sve čestice od 3 vlasnika i oznake po grutovnici i katastru te da prodaju isključivo u cijelosti.

 

Podigao sam tužbu protiv tog jednog koji mi osporava vlasništvo i ne dopušta mi ulazak u posjed. Nakon jedne godine izgubio sam prvostupanjski sud uz naznaku da sam nemoralna osoba i da sam htio nekog prevariti??!! Najveći problem je bilo to što sam kod javnog bilježnika izbrojao novce i dao jednome u ruke. Dva suvlasnika su izjavili da su dobili novce dok treći i dan danas tvrdi da nije dobio.

 

Također sudac je rekao da sam morao ići vidjeti gdje se nalaze čestice, a ja mu uporno govorim da živimo u 21 stoljeću i da sam gledao na geoportalu zemljište i provjeravao ga u e zemljišta te katastru.

 

Također razlika u 300 m2 je u tome što nisu pripojili od jedne čestice u drugu iako je grutovnički to provedeno a katastarski nije ( vidi se u povijesni grutovnice).

 

Jesam li dobro postupio to što tražim po grutovnici svih 1400 m2 ?

 

Žalio sam se na presudu i već 1.5 godinu čekam.

 

Zanima me Vaše mišljenje o ovome slučaju i koji ishod da očekujem?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×