Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

tomislavwarm

Predaja u posjed

Preporučene objave

Kupio sam 4 čestice od tri suvlasnika. Imam kupoprodajni ugovor i tabularne izjave od svakog od njih da sam isplatio u cijelosti i da mi dozvoljavaju upis u grutovnica te ulazak u posjed.

 

Upisao sam se u grutovnica, ali jedan od njih mi osporava zemljište sa 1400 m2 (po grutovnica) ili 1100 (katastar). Stalno mi je govorio kako ja tu nemam ništa osim 300 m2 a naznačeno je da sam kupio sve čestice od 3 vlasnika i oznake po grutovnici i katastru te da prodaju isključivo u cijelosti.

 

Podigao sam tužbu protiv tog jednog koji mi osporava vlasništvo i ne dopušta mi ulazak u posjed. Nakon jedne godine izgubio sam prvostupanjski sud uz naznaku da sam nemoralna osoba i da sam htio nekog prevariti??!! Najveći problem je bilo to što sam kod javnog bilježnika izbrojao novce i dao jednome u ruke. Dva suvlasnika su izjavili da su dobili novce dok treći i dan danas tvrdi da nije dobio.

 

Također sudac je rekao da sam morao ići vidjeti gdje se nalaze čestice, a ja mu uporno govorim da živimo u 21 stoljeću i da sam gledao na geoportalu zemljište i provjeravao ga u e zemljišta te katastru.

 

Također razlika u 300 m2 je u tome što nisu pripojili od jedne čestice u drugu iako je grutovnički to provedeno a katastarski nije ( vidi se u povijesni grutovnice).

 

Jesam li dobro postupio to što tražim po grutovnici svih 1400 m2 ?

 

Žalio sam se na presudu i već 1.5 godinu čekam.

 

Zanima me Vaše mišljenje o ovome slučaju i koji ishod da očekujem?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×