Jump to content

Mjerodavnost street view-a za legalizaciju


Juraslemenski

Preporučene objave

Poštovani,

U postupku legalizacije podnio sam zahtjev za legalizaciju dviju pomoćnih zgrada. Uvidom u snimku digitalne ortofoto karte izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja do lipnja 2011. kao i digitalne ortofoto karte izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja započetog 21.lipnja 2011., referent, upravni savjetnik tvrdi da su zgrade vrlo loše odnosno vidljive do neprepoznatljivosti i zbog toga ne mogu podnijeti zahtjev za legalizaciju tih objekata. Kako je jedan objekat sagrađen 1970-tih godina, a drugi 2006. godine ne mogu prihvatiti takvo mišljenje, a na moj upit o korištenju street viewa i njegove time line opcije na kojoj je jasno vidljivo da objekti postoje od prije 2011. referent tvrdi da street view nije mjerodavan.

Dali je to istina i koje su moje mogućnosti žalbe?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama

čl.2

(1) Nezakonito izgrađenom zgradom u smislu ovoga Zakona smatra se zgrada, odnosno rekonstruirani dio postojeće zgrade izgrađene bez akta kojim se odobrava građenje, odnosno protivno tom aktu, vidljiva na digitalnoj ortofoto karti u mjerilu 1:5000 Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja Republike Hrvatske započetog 21. lipnja 2011. (u daljnjem tekstu: DOF5/2011), na kojoj su izvedeni najmanje grubi konstruktivni građevinski radovi (temelji sa zidovima, odnosno stupovima s gredama i stropom ili krovnom konstrukcijom) sa ili bez krova, najmanje jedne etaže.

 

(2) Nezakonito izgrađenom zgradom u smislu ovoga Zakona smatra se i zgrada, odnosno rekonstruirani dio postojeće zgrade izgrađen bez akta kojim se odobrava građenje, odnosno protivno tom aktu na kojoj su izvedeni najmanje grubi konstruktivni građevinski radovi (temelji sa zidovima, odnosno stupovima s gredama i stropom ili krovnom konstrukcijom) sa ili bez krova, najmanje jedne etaže, koja nije nedvojbeno vidljiva na DOF5/2011 ako je vidljiva na drugoj digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju aerofotogrametrijskog snimanja do 21. lipnja 2011. ili je do tog dana evidentirana na katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi, a o čemu tijelo nadležno za državnu izmjeru i katastar nekretnina na zahtjev stranke izdaje uvjerenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Znam da je rasprava iz 2016., ali samo sam htio podijeliti sa vama da su me nadležne institucije upravo tražile ispravak snimke izvedenog stanja za legalizaciju, odnosno usklađivanje sa stanjem iz 2011. god. na temelju onoga što se vidi na pogodite čemu... da pogodili ste, na temelju onoga što se vidi na google maps - street view :-D

Naravno nigdje to službeno ne piše, ali nisu imali na osnovi čega drugog jer se na DOF-u razlika ne vidi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

kod mene je postupak nakon 5 godina došao na stol u spisu imaju geod.snimku, arh.elaborat i službenu potvrdu DGU-a kojom se dokazuje da je obilježena zgrada vidljiva na DOF/2011, ali referentica se koristi google earth-om i uvjerava da će odbiti zahtjev jer njoj nije vidljiv, tj da se nalazi nekakav iskop pa da pronađem drugi dokaz. meni je ovo van pameti, jer sam se vodio tom potvrdom i dovršio urušeni krov te doveo zgradu u red, imam kuči br. na temelju geod.elab itd, i šta sad ? što ima veću težinu potvrda DGU-a ili mišljenje referentice na temelju googla ? kojim argumentima demantirati ovu nebulozu ? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija